10 érdekes tény, amit nem tudtál az óvszerekről

Forrás: Thinkstock -
kondom óvszer információ történelem gumi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bordás, epres, világítós, extravékony, és még ki tudja, milyen extra óvszerfajták lézetnek. De azt gondoltad volna, hogy sokan csak akkor húznak gumit, ha a szex már elkezdődött? Íme, néhány érdekes adat!

1. A kondom98 százalékos biztonságot ad, ha helyesen használják.

2. Minden kondomot elektronikusan tesztelnek a gyártók.

3. 2013-ban 118 országba szállítottak óvszereket, annyit, hogy 56 millió párt láthattak el vele.

4. A felhasználók közel fele nem hagy helyet a gumi tetején az ondó számára. Ez nagy hiba.

5. Sokkoló! A WHO szerint naponta egymillió embert fertőznek meg nemi betegséggel.

Forrás: Thinkstock

6. A kondomhasználók 11 százaléka ollóval, késsel, foggal vagy más éles tárggyal nyitja ki a csomagolást, pedig így növeli az esélyét annak, hogy kiszakadjon a gumi.

7. Megkérdezett alanyok csaknem 20 százaléka a zsebében, pénztárcájában tárolja az óvszert, helytelenül, hiszen könnyen elvékonyodhat a latex a dörzsölődéstől.

8. Már az i.e. 1300-as években próbálkoztak óvszert készíteni, akkoriban bőrből készült verzióval védekeztek.

9. Az óvszerek hossza 171 milimétertől kezdődik, a szerencsésebb férfiaknak akár 185 miliméter hosszúra is szükségük lehet.

10. A vazelin, és vazelin-alapú síkosítók károsíthatják a gumit, válaszd inkább a vizes alapúakat!

+1. Minden egyes óvszert kézzel csomagolnak el a gyárakban, hogy ne sérüljenek.

Heti szexmenü a belváros szívében: terítéken A szürke ötven árnyalata fogásaihttp://www.life.hu/intim/20150120-konyvbar-restaurant-teriteken-a-szurke-otven-arnyalata-legszexibb-fogasai.htmlMielőtt azon kezdenél agyalni, vajon mikor is etette a regényben Christian Anát kaviárkrémmel megkent pirítóssal, mikor ízleltek bódító máklevest pirított mandulával, vagy éppen a Grey család melyik rendezvényén szolgáltak fel szürke tésztát fokhagymás-tejszínes garnélával, eláruljuk, amit talán még maga E. L. James sem tud élete művéről.IntimOrigoMár a szexhaverság sem a régi? Kevesebb és silányabb a szex, ha barátságból űzödhttp://www.life.hu/intim/20150119-baratsag-extrakkal-es-szexhaversag-kevesebb-es-rosszabb-a-szex-egy-felmeres-szerint.htmlTe is csatlakoztál a szexhaverok táborához, ahol szabadon hódolhatsz a testiség nyújtotta élvezeteknek a párkapcsolatokkal együtt járó kötelezettségek nélkül? A kellemes hancúrra bármikor kapható barát gondolata jónak tűnhet, de csak elméletben.IntimThinkstockOrális szex a villában - VV Fanni: "Úgy kinyaltak, mint a lecsós tálat"http://www.life.hu/bulvar/20150118-vv-fannit-oralis-szexben-reszesitettek.htmlNem csak az ex-villalakó Maci, de a négylábú Maci is hatalmas szexállat, derült ki a szombat esti adásból. Bár a hónaljujjazást még nem fedezte fel, de nagy örömmel próbálkozott az óljában elhelyezett pléddel. Már csak azt nem értjük, mi ez a vonzalom a Macik és a pokrócok között... TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.