Hétköznapi törvényszerűség: Mindig azt kapod, amit jutalmazol

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat munkanélküli segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit gondoltok, az iskolában a tanárok kivel szoktak többet foglalkozni, a jó vagy a rossz diákkal? Természetesen a rosszal, hiszen neki van szüksége a felzárkózásra. A jó meg amúgy is tanul magától. Ez nagyon humánus magatartásnak tűnik, nem?

Kár, hogy a pokol felé vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

No, de nézzük meg mi is történik ebben az esetben. Jó esélyünk van arra, hogy a rossz tanulónál nem érünk el látványos javulást, viszont a jó tanuló osztályzatai leromlanak. Miért?

Forrás: Thinkstock

Mert a gyerekeknek figyelemre van szükségük, amit így vagy úgy, de megszereznek. Ha nem tudják azzal, hogy jól viselkednek és jól tanulnak, akkor rosszul fognak viselkedni és rosszul fognak tanulni. Sőt, még meg is betegítik magukat ha az szükséges, hogy figyelmet kapjanak, és ha hiszed, ha nem, lesz az a pont, amikor a nagyon elfoglalt manager szülőnek mégiscsak akad ideje ott ülni a gyerek kórházi ágya mellett. Ne várd meg azt a pontot!

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Más. Jópár évvel ezelőtt egy forgalmas kereszteződés piros lámpája alatt ülök az autóban a délutáni csúcsforgalomban. A kocsik közt észreveszek egy 30-35 éves, életerős fiatalembert, aki kalappal a kezében pénzt kéreget. Amikor hozzám lép, én köszönök neki és azt kérdezem tőle:

„Ha jól látom, Önnek pillanatnyilag nincs munkája. Én meg építkezem, volna kedve eljönni dolgozni napi 5000 Ft-ért?" Az ember kiröhög: „Most viccel? Így kétszer ennyit is megkeresek!"

Létezik egy érdekes szabály, ami már inkább törvényszerűség: Mindig azt kapod, amit díjazol!

Mit is jelent ez? Ha a rossz gyereket tüntetjük ki a figyelmünkel, rossz gyereket kapunk. Ha a kéregetőnek (aki megtehetné, hogy dolgozik) pénzt adunk, sok kéregetőt kapunk. Tehát, a magánéletben kire kéne szentelned a drága idődet? Azokra a jóravaló emberekre, akik megbecsülnek Téged!

Forrás: Thinkstock

Figyelem:

Az összefüggés egy párkapcsolaton belülre is igaz. Egy kapcsolaton belül is így működik. Ne legyetek elnézőek a problémákkal szemben, fogjatok egy kardot és kaszaboljátok le őket, de az időtök és figyelmetek nagy részét a jó dolgokra fordítsátok!

Ne feledd, úgy kapod, ahogy kérted, avagy mindig azt kapod, amit díjazol!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.