Bárhol jól érezheted magad, ahol csak akarod, csak ezt néha elfelejted...

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Attól valószínűleg még senki nem lett nyugodt a világon, hogy a pszichológusa azt mondta: "Nyugodjon meg. Nem kéne annyit idegeskednie.” Attól valószínűleg te sem lennél jókedvű az idők végezetéig vagy az örökkévalóságon át, ha azt sulykolnám a fejedbe: "Légy jókedvű, légy jókedvű, légy jókedvű."

Végül is ki befolyásolja a hangulatodat? A környezeted vagy te magad? Egyszerűnek, sőt triviálisnak tűnik a kérdés. Azonban láttál talán már olyan embert, akinek a nyaralása 95%-ban pihentető, nyugodt és örömteli volt, és mégis két hétig arról az 5%-ról beszélt, arról, ami nem volt jó? Úgy kell neki.

Jól tudjuk magunkat bárhol érezni, ahol csak akarjuk, annak ellenére, hogy néha ezt elfelejtjük.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Van olyan dolog, ami le tudna törni. Shakespeare Hamletje valószínűleg nem vált ki hisztérikus röhögést belőled. Tudod, a partnered is lehet néha tragédia. Lehet ingerült, lehet sértődött, lehet kishitű, lehet leértékelő, és még ezerféleképpen lehet olyan, amitől rosszkedvű leszel.

Képes vagy szembenézni a dolgokkal, és egyszerűen csak tudomásul venni azt, amit látsz? Ha képes vagy kívülről ránézni a helyzetre,és nem engedni, hogy hatással legyen rád, akkor megőrizheted a békéd.

Forrás: Thinkstock

Képzeld el, hogy egy sebesültet szirénázó mentővel behoznak a kórházba! A sebész konstatálja, hogy a gyönyörű nő fél szeme kifolyt, a bal lábát levágta a villamos, és ahelyett, hogy azonnal menteni kezdené az életét, zokogva, sajnálkozva leül mellé, mert egyszerűen nem tudja túltenni magát ezen a tragédián. Ha hatásává válsz egy csúnya sértésnek (ezeket legtöbbször a partnered akkor is mondaná, ha nem te lennél ott), akkor nem tudod megőrizni a nyugalmad, és a szituáció már be is darált.

Maradj jókedvű, és nézz szembe a dolgokkal!

Amikor körbenézel, gyakran láthatod, hogy az emberek zöme nem is a jelenben él. Múltbeli kudarcaik, el nem ért céljaik, sikertelenségeik kötik le a figyelmüket. Ezek persze nem derítik jókedvre őket, és ennek hatására a jelenben sem tudnak sikereket aratni. A múlt megtörtént vagy éppen meg nem történt eseményein nem tudunk változtatni. Ezek tények.

Akkor viszont ne rágódjunk rajta, hanem inkább, mint egy köldökzsinórt, vágjuk el. A jelenben élünk, és a jövőbe nézünk. Ez nem azt jelenti, hogy hagyjuk figyelmen kívül ezeket a dolgokat, és tegyünk úgy, mintha meg sem történtek volna. A konzekvenciát, a tapasztalatot le kell vonni belőle, de ennyi. Nem kell több figyelmet helyezni rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.