12 kislányt tartott háremében egy pedofil: volt, akit "ajándékba" kapott

Forrás: Thinkstock -
rabság pedofil kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenkét kislányt találtak a rendőrök helyi idő szerint szombaton egy pennsylvaniai férfi házában, az Egyesült Államokban. Egyikükről azt tudni, hogy szülei "ajándékba" adták, mert a most nemi erőszakkal megvádolt férfi megmentette őket a csődtől.

A rendőrök az egyik szomszéd bejelentésére mentek ki a házhoz, ahol az 51 éves Lee Kaplan 12 kislánnyal élt. A legfiatalabb féléves volt, a legnagyobb pedig 18. A 18 éves lány azt mondta a rendőröknek, hogy

a féléves kisbabát és egy másik, hároméves kislányt ő szülte Kaplannek.

Illusztáció Forrás: Thinkstock

A férfit nemi erőszakkal vádolják. A nagy korkülönbség miatt ugyanis hiába egyezett bele esetleg a lány is az együttlétbe, Pennsylvaniában 15 éves kor alatt akkor is nemi erőszaknak számít. Kaplant emellett pedofíliával is vádolják.

A rendőrök házkutatási engedéllyel érkeztek, majd az egész házat és a kertet kutyákkal átvizsgálták. A helyi ügyész arról számolt be, hogy az egyik - 14 éves - lány szülei vallomást tettek, és azt mondták: az anyagi csőd szélén álltak, elveszítették volna a farmjukat és megélhetésüket, amikor Kaplan "feltűnt a semmiből", és megmentette őket, ezért "ajándékozták" neki a lányt. Az apa elmondta:

az interneten nézett utána, hogy legális-e, hogy gyermekét odaadja

Kaplannak. A házaspár azt állítja, hogy a házban talált lányok közül 9 másik is az ő gyermekük, de az épületben sem születési anyakönyvi kivonatokat, sem társadalombiztosítási kártyákat nem találtak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A szülőket nemi erőszakra való összeesküvéssel és gyermekek veszélyeztetésével vádolják.

Van egy 19 éves fiuk is, aki azt mondta: apja és anyja „jó szülők”. A Philadelphia Inquirer című helyi lap arról írt, hogy a szülők eredetileg az amis vallási közösséghez tartoztak, de később elhagyták.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy amikor beléptek a házba, a gyerekek „mindenfelé szaladgáltak” (volt, aki el is bújt), jól viselkedtek, de ijedtek voltak. A hatóságok szerint egyikük sem járt sosem iskolába vagy óvodába, és az sem biztos, hogy valaha látta őket orvos; ennek ellenére ránézésre egészségesek voltak, nem volt rajtuk nyoma erőszaknak vagy bármilyen traumának.

A szomszéd, akinek a bejelentésére kivonult a rendőrség, azt mondta, hogy aggódott a lányok miatt, akiket a háznál látott, és maga az épület is gyanús volt: magas fű vette körül, ablakait pedig bedeszkázták.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

„Minden alkalommal szomorúnak és rémültnek tűntek, amikor láttam őket. Évek óta mondogatom az uramnak, hogy itt valami nem stimmel” - nyilatkozott Jen Betz. Egy másik szomszéd arról beszélt, hogy Kaplan „furának” tűnt, és már bánja, hogy ő nem hívta a rendőröket, akár már évekkel ezelőtt.
Kaplan és az említett szülők is őrizetben vannak. A bíróság 1-1 millió dolláros óvadékot állapított meg mindegyiküknek. A gyerekek jelenleg együtt vannak. A rendőrség védőőrizetbe helyezte őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.