Tizenkét kislányt találtak a rendőrök helyi idő szerint szombaton egy pennsylvaniai férfi házában, az Egyesült Államokban. Egyikükről azt tudni, hogy szülei "ajándékba" adták, mert a most nemi erőszakkal megvádolt férfi megmentette őket a csődtől.

A rendőrök az egyik szomszéd bejelentésére mentek ki a házhoz, ahol az 51 éves Lee Kaplan 12 kislánnyal élt. A legfiatalabb féléves volt, a legnagyobb pedig 18. A 18 éves lány azt mondta a rendőröknek, hogy

a féléves kisbabát és egy másik, hároméves kislányt ő szülte Kaplannek.

IllusztációForrás: Thinkstock

A férfit nemi erőszakkal vádolják. A nagy korkülönbség miatt ugyanis hiába egyezett bele esetleg a lány is az együttlétbe, Pennsylvaniában 15 éves kor alatt akkor is nemi erőszaknak számít. Kaplant emellett pedofíliával is vádolják.

A rendőrök házkutatási engedéllyel érkeztek, majd az egész házat és a kertet kutyákkal átvizsgálták. A helyi ügyész arról számolt be, hogy az egyik - 14 éves - lány szülei vallomást tettek, és azt mondták: az anyagi csőd szélén álltak, elveszítették volna a farmjukat és megélhetésüket, amikor Kaplan "feltűnt a semmiből", és megmentette őket, ezért "ajándékozták" neki a lányt. Az apa elmondta:

az interneten nézett utána, hogy legális-e, hogy gyermekét odaadjaKaplannak. A házaspár azt állítja, hogy a házban talált lányok közül 9 másik is az ő gyermekük, de az épületben sem születési anyakönyvi kivonatokat, sem társadalombiztosítási kártyákat nem találtak.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A szülőket nemi erőszakra való összeesküvéssel és gyermekek veszélyeztetésével vádolják.

Van egy 19 éves fiuk is, aki azt mondta: apja és anyja „jó szülők”. A Philadelphia Inquirer című helyi lap arról írt, hogy a szülők eredetileg az amis vallási közösséghez tartoztak, de később elhagyták.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy amikor beléptek a házba, a gyerekek „mindenfelé szaladgáltak” (volt, aki el is bújt), jól viselkedtek, de ijedtek voltak. A hatóságok szerint egyikük sem járt sosem iskolába vagy óvodába, és az sem biztos, hogy valaha látta őket orvos; ennek ellenére ránézésre egészségesek voltak, nem volt rajtuk nyoma erőszaknak vagy bármilyen traumának.

A szomszéd, akinek a bejelentésére kivonult a rendőrség, azt mondta, hogy aggódott a lányok miatt, akiket a háznál látott, és maga az épület is gyanús volt: magas fű vette körül, ablakait pedig bedeszkázták.

IllusztrációForrás: Thinkstock

„Minden alkalommal szomorúnak és rémültnek tűntek, amikor láttam őket. Évek óta mondogatom az uramnak, hogy itt valami nem stimmel” - nyilatkozott Jen Betz. Egy másik szomszéd arról beszélt, hogy Kaplan „furának” tűnt, és már bánja, hogy ő nem hívta a rendőröket, akár már évekkel ezelőtt.
Kaplan és az említett szülők is őrizetben vannak. A bíróság 1-1 millió dolláros óvadékot állapított meg mindegyiküknek. A gyerekek jelenleg együtt vannak. A rendőrség védőőrizetbe helyezte őket.