Különös jelek, amikből tudhatod, hogy készen állsz a házasságra

esküvő házasság eljegyzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindenki szeretne a házasság rögös útjára lépni, de azok számára, akik hivatalosan is összekötnék az életüket, nem mindig egyértelmű, hogy mikor szánják rá magukat a nagy lépésre. Ha te is ebbe a táborba tartozol, itt az idő, hogy kiderítsd, valóban megértél-e arra, hogy elkötelezd magad.

Elfogadod, hogy nincs tökéletes partner

A házasság komoly döntés, és sokkal többről szól, mint szeretni valakit. A kimondott igen azt jelenti, hogy elfogadod a másikat a maga összetettségében, és nem akarod megváltoztatni. Egy egészséges kapcsolathoz két önálló és érett ember szükséges, akik képesek kiállni saját magukért.

Forrás: Dremstime

Ugyan közhelyesen hangzik, de ha nincs jó érzelmi viszonyod önmagaddal, nem lesz sikeres a házasságod.

És tudod miért? Mert akkor a másiktól fogod elvárni, hogy boldoggá tegyen, és kitöltse a benned lévő űrt. A nők fejében túl sok irreális elvárás él a férfiakkal szemben, és azt akarják, hogy leendő házastársuk minden szerepben a maximumot nyújtsa: legyen a legjobb barát, a legodaadóbb férj, a leggondoskodóbb apa stb. Az igazság viszont az, hogy nem fogsz tökéletes embert találni magad mellé. Olyan nem létezik. Ha sikerül megbarátkoznod ezzel a gondolattal, akkor egy fokkal feljebb léphetsz a kapcsolat létráján.

Forrás: Dremstime

Képes vagy beismerni a hibáidat

Soha nem fogsz eljutni egy mágikus szerelmi nirvánába, ahol nem lesznek összezördülések és veszekedések. (Milyen unalmas lenne egy párkapcsolat békülős szex nélkül, igaz?) Előfordulhat, hogy valamiben nem értesz egyet a pároddal, de ahogyan vitázol, nagymértékben befolyásolhatja az együttélés kimenetelét. Ha állandóan hisztizel, és minden apróságon megsértődsz, vagy egy vita hevében azzal fenyegeted a partneredet, hogy elhagyod, az nem prognosztizál boldog közös jövőt.

Két ember kapcsolata a konfliktuson keresztül is fejlődik, de meg kell tanulnod a másik megbántása nélkül kezelni a vitás kérdéseket, és támadás helyett a problémamegoldásra törekedni. Ha egy veszekedés után képes vagy bocsánatot kérni, és beismerni a hibáidat – akkor is, ha előtte másként gondoltad –, hitelesen tükrözöd az elkötelezettségedet.

Úgy szereted, ahogy van

Igen, amikor arra ébredsz, hogy a párod szellentett egyet a takaró alatt, nem biztos, hogy a legkellemesebb érzések öntenek el, de azért ez nem a világvége. Ahol ott van a romantika, a szenvedély és az öröm, ott a megértésnek is helyet kell kapnia. A szeretet a feltétel nélküli elfogadásról szól, és bár egy kapcsolat elején igyekszik mindenki a legjobb énjét mutatni, egy idő után leomlanak a gátlások, és fellazulnak az intim zóna határai.

Bárhogy is nézzük, bizonyos biológiai jelenségek mindenki életéhez hozzátartoznak, ami annyit jelent, hogy teljesen rendben van, ha néha előfordulnak efféle incidensek. És ha netán úgy érzed, a pasid horkolásának egyfajta bája van (sőt inkább megnyugtat a jól ismert hang), akkor oltár előtt a helyed.

Forrás: Dremstime

Rugalmasan kezeled az anyagi dolgokat

A pénz az egyik első számú dolog, ami a kapcsolat hétköznapjait befolyásolhatja. Anyagi jellegű kérdésekről sokan nem tudnak (vagy nem akarnak) őszintén beszélgetni, és ezek akár még több év házasság után is jelenthetnek tabutémát. Viszont ha már túl vagytok azon a ponton, hogy azt számolgatjátok, kinek mije van, vagy ki mennyit költött a másikra, pozitív jele lehet a hosszú távú kompatibilitásnak. Ráadásul, ha jövőbeni vásárlásokkal kapcsolatban is teljes az egyetértés köztetek, akkor egy lépéssel közelebb kerültök ahhoz a nagy döntéshez.

Jókat nevetsz az exes sztorikon

A kapcsolat kezdeti szakaszában (a rózsaszín köd idején) az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy a párod kinyissa az exaktát. Végtére is semmi szórakoztató nincs abban, ha szerelmed a régi kalandjairól kezd anekdotázni. A gyomrod ilyenkor fel-alá liftezik, és hatalmába kerít a zöld szemű szörnyeteg, ami valljuk be, iszonyúan rossz érzés. Bizonyos idő elteltével a viszonyotok túlhalad ezen a stádiumon, és amikor szerelmed a múltbéli ügyeiről mesél, már nem igazán foglalkoztat a téma, és nem vagy féltékeny azokra, akik előtted voltak. Ez újabb biztató jele annak, hogy készen állsz az esküvőre.

Forrás: Dremstime

Nem akadsz ki mások eljegyzési fotóin

Azok a nők, akik hezitálnak az igennel, hajlamosak meglepődni, amikor az egyik ismerősük kiposztolja a közösségi oldalra, hogy megkérték a kezét. Ha a hír hallatán bármiféle ellenérzés munkálkodik benned – függetlenül attól, hogy a kolléganődről van szó, vagy valamelyik hírességről – arról is árulkodhat, hogy még időre van szükséged. Vagyis messze állsz még attól, hogy a „kapcsolatban” státuszt „eljegyezve” állapotra változtasd. Amennyiben kellemes emóciók ébrednek benned, és szívből tudsz örülni más boldogságának, ne támadjanak benned kételyek a házassággal kapcsolatban. Mondj igent!

A Life.hu szakértője, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus nem először találkozik ezzel a témával, a praxisában sok olyan nő van, aki fél az elköteleződéstől, vagy nem tudja, hogy jó partnert választott-e. „Manapság trendi lett félteni a szabadságunkat, nehezen osztjuk meg a dolgainkat másokkal (idő, pénz, bizalmas információk, mélyebb érzések), nem szívesen kötünk kompromisszumokat, vagy túlzottan alárendeljük magunkat a másiknak pusztán azért, hogy kapcsolatban lehessünk. Ebben nem könnyű megtalálni az egyensúlyt, és sokan nem tudják leküzdeni az elköteleződéstől való félelmüket. Ráadásul óriási a választás illúziója, ami halogatásra készteti azokat, akik ezt valóságként élik meg.

Forrás: Dremstime

A legjobbat akarjuk magunknak, ami nyilvánvalóan elégedetlenséget szül, és nem mélyíti a kapcsolatot, sőt, növeli az abból való kilépés esélyét. A modern kor emberének a felelősségvállalás is problémát jelent, ebből is »divat« menekülni manapság. Vannak olyan párok, akik többgyermekes szülővé váltak időközben, de házasságra csak a terhesség alatt került sor, mert az édesanya kínosnak érezte, hogy apasági nyilatkozat kellene a születéskor” – mondta a szakértő. Hozzáfűzte, egy házasság abban az esetben adhat sokat egy párnak, ha nem teherként tekintenek rá, illetve nem csak egy papírként, amit aláírnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.