Pilát Gábor: "Sose hazudj a szeretetről"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor csend Tabuk nélkül a párkapcsolatról szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sikert és gazdagságot szinte mindenki vágyja, célként azonban kevesen tűzik ki maguk elé. Még kevesebben indulnak el felé, és közülük is sokan lemorzsolódnak az úton. És talán a legnehezebb helyzetben azok vannak, akik célba érnek, de menet közben nem tanulnak meg szerénynek és szegénynek lenni.

„Mi az, mi embert boldoggá tehetne?
Kincs? hír? gyönyör? Legyen bár mint özön,
A telhetetlen elmerülhet benne,
S nem fogja tudni, hogy van szívöröm."

Vörösmarty Mihály

A szeretettel sincs ez másként. Kevés a vágy, hogy szeressenek, és az is kevés, ha szeretnek minket, de mi nem tanulunk meg jól szeretni, ugyanis a hamis szeretet hamis boldogságot szül.

Kevés a vágy, hogy szeressenek, és az is kevés, ha szeretnek minket, de mi nem tanulunk meg jól szeretni Forrás: Shutterstock

A szeretet önmagától való, és önmaga által sohasem változó. Mint egy kifogyhatatlan csap. Nem függ a vágyaktól, az elvárásoktól, nincs kezdete és nincs vége. Amikor kapcsolatba lépsz a szeretettel, önmagaddá válik, amikor pedig összeveszel vele, akkor ellenségeddé lesz. Csak az elméd határozza meg, hogyan érzékeled, miként értékeled, és mit jelent a te számodra.

Az igazi válaszokat csak akkor kaphatod meg, ha igazi kérdéseket teszel fel. Nem a másnak feltett kérdésekről beszélek. Akkor hazudhatnak neked, sőt, még hiszékenységgel is vádolhatnak. A magadnak feltett kérdésekről van szó, amihez kimondott szavakra sincs szükség.

Tehát csendesedj el, tedd fel magadnak az igazi kérdéseket, és türelmesen figyelj, a válaszok ott vannak benned. Mert a csend tud a legtöbbet a csendről, a szeretet tud a legtöbbet a szeretetről, és te tudsz a legtöbbet magadról. Persze amíg ezt nem a csendes elme csendjében keresed, addig esélytelenül teszed.

Pilát Gábor

"Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató."
Interjú Érdi Tamás vak zongoraművész látó feleségével, Érdi-Harmos Rékávalhttp://www.life.hu/csalad/20170904-interju-erdi-tamas-vak-zongoramuvesz-lato-felesegevel-erdi-harmos-rekaval.htmlMitől, miből születik egy szerelem? Jól, csak valóban a szívével lát az ember? Miért olyan meglepő még manapság is a legtöbbeknek az, ha egy egészséges ember egy, valamilyen testi fogyatékossággal élőt választ társául? Érdi Tamás vak zongoraművész látó felesége, Érdi-Harmos Réka, Vida Melindának mesélt kettejük különleges kapcsolatáról. CsaládOrigoPilát Gábor: "Készülj a boldogságra!"http://www.life.hu/intim/20180411-pilat-gabor-a-bolgogsagrol.htmlOrigoRégi idők szexszimbólumai: az 1970-es évek és Farrah Fawcetthttp://www.life.hu/intim/20180405-regi-idok-szexszimbolumai-az-1970-es-evek-es-farrah-fawcett.htmlCikksorozatunkban régi korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a közelmúltig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak. A legújabb részben az 1970-es évekbe és minden idők legnépszerűbb plakátlányához teszünk látogatást. IntimOrigoRégi idők szexszimbólumai: az 1950-es évek és Marilyn Monroehttp://www.life.hu/intim/20180301-regi-idok-szexszimbolumai-az-1950-es-evek-es-marilyn-monroe.htmlCikksorozatunkban régi korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a közelmúltig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak? A legújabb részben az 1950-es évekbe látogatunk minden idők vélhetően legnagyobb szexszimbólumával. IntimOrigoSmile Makers Millionaire – Mosolyt csal az arcodrahttp://www.life.hu/intim/20180212-smile-makers-the-millionare-vibrator-teszt.htmlLegfrissebb tesztünkben Dóri egy kezdők számára is ideális játékszert tesz próbára – szorítóban a „The Millionaire"! IntimOrigoRégi idők szexszimbólumai: az 1930-as évek és Marlene Dietrichhttp://www.life.hu/intim/20180201-regi-idok-szexszimboluma-az-1930-as-evek-es-marlene-dietrich.htmlCikksorozatunkban régi korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a közelmúltig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak? A legújabb részben az 1930-as évek fülledt Berlinjébe és csillogó Hollywoodjába látogatunk. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.