Egy kutatás kiderítette, jóval kevesebbet szexelünk, mint évtizedekkel ezelőtt

Forrás: Dreamstime -
szex kutatás szexuális élet felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jóval kevesebbet szexelnek az emberek, mint évtizedekkel ezelőtt – derült ki egy friss kutatásból.

Meglepő kutatási eredményről számolt be az Independent. Azt írják, brit kutatók összesen 34 ezer 16 és 44 év közötti férfit és nőt faggattak ki szexuális szokásaikról, egészen pontosan arról, milyen volt a nemi életük 1991-ben, 2001-ben és 2012-ben.

Az így begyűjtött adatok alapján kimutatták, hogy Nagy-Britanniában erősen hanyatlásnak indult a szexuális élet, az emberek jóval ritkábban bújnak ágyba partnereikkel, mint korábban. Ez még azokra is jellemző, akik csak 25 év körül vannak, vagy házasságban, élettársakként élnek együtt.

A felmérés szerint jóval kevesebbet szexelünk, mint korábban Forrás: Dreamstime

Az adatok azt mutatják, a 16 és 44 év közöttieknek kevesebb mint a fele szexel legalább egyszer egy héten. Nemcsak a 25 évnél fiatalabbaknál és a szingliknél vehető észre a szex ritkábbá válása, hanem az idősebbeknél és a párkapcsolatban élőknél is. Ezzel együtt egyre csak nő azoknak a száma, akik kijelentették, szívesen szeretkeznének gyakrabban” – nyilatkozta Kaye Wellings professzor.

És hogy minek köszönhető mindez? A szakemberek szerint ez a modern élet velejárója. Szerintük túl sok stressz ér bennünket és mindenki nagyon elfoglalt. Elmosódik az otthoni privát szféra és a külvilág közti határ, és ott az internet is: az emberek könnyedén jutnak szórakozáshoz, sorozatokat néznek okostefonjukon vagy a közösségi oldalt böngészik ahelyett, hogy időt szakítanának az intim együttlétekre.

Színészek, akik belebújtak már Pókember bőrébehttp://www.life.hu/sztarok/20190522-szineszek-akik-belebujtak-mar-pokember-borebe.htmlA Bosszúállók hatalmas sikere bebizonyította, hogy a szuperhősfilmek ideje nem járt le, sőt, most jött csak el igazán. A karakterekkel könnyű azonosulni, hiszen erősek, különlegesek, intelligensek, az utóbbi időben már majdnem mindegyiküknek kiváló a humora, és szinte kizárólag vonzó nők és férfiak alakítják őket a vásznon. Nézzük csak a Pókember-filmeket – hiába készült többféle feldolgozás, mindegyikben találunk olyan karaktereket, akiket meglehetősen nehéz elfelejteni. TV + SztárokOrigoEzért nem lett soha gyereke Csongrádi Katánakhttp://www.life.hu/sztarok/20190523-ezert-nem-lett-soha-gyermeke-csongradi-katanak.htmlCsongrádi Kata elárulta, valójában miért nem vállalt gyereket. TV + SztárokOrigoCsősz Bogi hangját szinkronizálták az Apám beájulna című filmbenhttp://www.life.hu/sztarok/20190523-csosz-bogi-hangjat-szinkronizaltak-az-apam-beajulna-cimu-filmben.htmlCsősz Bogi elárulta, annak idején végig szinkronizálták az Apám beájulna című filmben. TV + Sztárok--Baukó Éva és Aurelio a közösségi oldalakon osztják egymásthttp://www.life.hu/sztarok/20190523-bauko-eva-es-aurelio-a-kozossegi-oldalakon-osztjak-egymast.htmlBaukó Éva és Aurelio ezúttal is a közösségi oldalaikon osztják egymást, nem tudnak meglenni békében. TV + SztárokOrigoÍme Curtis megható szerelmi vallomása feleségének, Krisztinekhttp://www.life.hu/sztarok/20190522-ime-curtis-meghato-szerelmi-vallomasa-felesegenek-krisztinek.htmlA napokban derült ki, hogy Curis összeházasodott szerelmével, születendő gyermeke édesanyjával, Krisztivel. Most pedig egy megható szerelmi vallomást is közzétett Instagram-oldalán. TV + Sztárok--Kudarcairól vallott Hosszú Katinkahttp://www.life.hu/sztarok/20190522-kudarcairol-vallott-hosszu-katinka.htmlHosszú Katinka egy interjúban mesélt élete nehéz időszakairól. TV + SztárokFotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.