Jóval kevesebbet szexelnek az emberek, mint évtizedekkel ezelőtt – derült ki egy friss kutatásból.

Meglepő kutatási eredményről számolt be az Independent. Azt írják, brit kutatók összesen 34 ezer 16 és 44 év közötti férfit és nőt faggattak ki szexuális szokásaikról, egészen pontosan arról, milyen volt a nemi életük 1991-ben, 2001-ben és 2012-ben.

Az így begyűjtött adatok alapján kimutatták, hogy Nagy-Britanniában erősen hanyatlásnak indult a szexuális élet, az emberek jóval ritkábban bújnak ágyba partnereikkel, mint korábban. Ez még azokra is jellemző, akik csak 25 év körül vannak, vagy házasságban, élettársakként élnek együtt.

A felmérés szerint jóval kevesebbet szexelünk, mint korábbanForrás: Dreamstime

Az adatok azt mutatják, a 16 és 44 év közöttieknek kevesebb mint a fele szexel legalább egyszer egy héten. Nemcsak a 25 évnél fiatalabbaknál és a szingliknél vehető észre a szex ritkábbá válása, hanem az idősebbeknél és a párkapcsolatban élőknél is. Ezzel együtt egyre csak nő azoknak a száma, akik kijelentették, szívesen szeretkeznének gyakrabban” – nyilatkozta Kaye Wellings professzor.

És hogy minek köszönhető mindez? A szakemberek szerint ez a modern élet velejárója. Szerintük túl sok stressz ér bennünket és mindenki nagyon elfoglalt. Elmosódik az otthoni privát szféra és a külvilág közti határ, és ott az internet is: az emberek könnyedén jutnak szórakozáshoz, sorozatokat néznek okostefonjukon vagy a közösségi oldalt böngészik ahelyett, hogy időt szakítanának az intim együttlétekre.