Pilát Gábor: Egy Férfi és egy Nő - A szabályokat és a fegyelmet nem ugorhatjuk át

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Az állatvilágban mindenki a nyugodt, határozott energiát követi. Az ember az egyetlen faj, melynek tagjai időnként a labilisabb falkavezérek után mennek...

A kutyák világában az ember az egyetlen falkavezér, aki szereti őket. A természetben a falkavezérük soha nem jutalmazza meg a viselkedésüket. Soha nem mondja azt, hogy: „Nagyon köszönöm, hogy követtetek száz kilométeren át." Ehelyett viszont biztosítja a túlélésüket. Valószínűleg ennél nincs nagyobb szeretet. Ezt a kutyák is tudják, és tűzön-vízen keresztül hajlandóak a falkavezér után menni.

Ők sem az érzelmes, sem a szeretetreméltó vezetőket nem követnék, kizárólag a nyugodt, határozott vezetőket fogadják el. Így van ez az embereknél is.

Ha ezt nem értjük meg, a természeti törvényszerűség ellen dolgozunk.

A szabályokat és a fegyelmet nem ugorhatjuk át Forrás: Shutterstock

A legfontosabb vezetői szabály:

Szabályok – fegyelem – szeretet
A sorrend nagyon fontos. Sosem cserélődhet fel.
1. Szabályok
2. Fegyelem
3. Szeretet

Az a kutya, amelyik csak szeretetet kap, de irányítást nem, labilissá válik. Az embereknél is ez a helyzet. Pusztán a szeretettel kivívhatjuk a bizalmukat, de a tiszteletüket soha. Ez még Istennek sem sikerült. A Bibliában sem az áll, hogy az Úr végtelen tűrő, hanem az, hogy hosszan tűrő.
Egyszer Isten hosszútűrése is elfogy, és mit cselekszik akkor a szőlőnek Ura a gonosz szőlőművesekkel, akik olyan sokáig visszaéltek a jóságával és türelmével? Azt olvastuk: „Eljő és elveszti a munkásokat, és a szőlőt másoknak adja." (Mk 12,9)

A bizalmat ki lehet érdemelni, a szeretet ajándék, de a szabályokat és a fegyelmet nem ugorhatjuk át, nem cserélhetjük fel és nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Pilát Gábor: Egy Férfi és egy Nő - Ne azt keresd, amid nincs, fedezd fel azt, amid van

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.