Pilát Gábor: "Rossz vásárt csinálnak, akik a szabadságukkal fizetnek a párkapcsolatért"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor párkapcsolat szerelem sors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Rossz vásárt csinálnak, akik a szabadságukkal fizetnek a párkapcsolatért. Az olyan kapcsolatért, ahol nem mondhatják ki, amit gondolnak, nem mutathatják ki az érzést, nem élhetik meg a vágyat és nem lehetnek önmaguk.

Ahol viszont érdek nélkül adnak, elvárás nélkül bókolnak, odaadóan csókolnak, önzetlenül, csendesen és tiszta szívvel szeretnek, élnek és élni hagynak, ott nem könnyelműek az ígéretek, nem szánalmasak a fogadkozások, és nem nyomorúságos a hűség, mert a szabadság fogalma elválaszthatatlan a lélektől.

Az együtt töltött minőségi idő fogalmába nehezen erőltethető bele az a nem túl rózsás életkép, amikor az egyik fél a kanapén elheveredve félrészegen nyomkodja a tévé távirányítóját, a másik meg a szomszédos szobában a chaten éppen beleszeret valakibe.

Miért nem változtatnak? Miért nem javítják meg, vagy zárják le a kihűlt, sok esetben mérgezővé lett kapcsolatot, és vetnek véget a társas magánynak? Mert mégiscsak ad valamit, ami jó nekik, vagy elfed egy olyan mélyebb dolgot, amire nem akarnak ránézni. Ha a felszínen szenvedsz és boldogtalan vagy, akkor lennie kell egy mélyebben élő gondolatmintának, ami életben tartja a jelen állapotot.

Rossz vásárt csinálnak, akik a szabadságukkal fizetnek a párkapcsolatért Forrás: Shutterstock

Nézz rá erre a mögöttes gondolatra, és állapítsd meg, hogy megtalálod-e benne az örömödet és boldogságodat. Amennyiben nem, akkor cseréld ki egy olyanra, amiben igen, és a jelen cselekedetei és történései is ehhez az új gondolathoz fognak igazodni.

A fizikai univerzum pontos megnyilvánulása és visszatükröződése annak az elgondolásnak, aminek az igazságáról, így a valóságáról a legmélyebben meg vagy győződve. Ez nem ezotéria, nem spiritualitás, nem vallás, nem hit, nem filozófia, hanem fizika. Olyan, mint amikor a falnak dobsz egy labdát. Vissza fog pattanni.

Talán nehéz változni és változtatni, de ugyanolyannak maradni és ugyanazt az állapotot fenntartani még nehezebb. Ragaszkodni a rossz helyzethez ugyanis sok energiát igényel. Egy biztos, próbálkozással nem fogsz tudni változást előidézni. Ne a sorsszerű döntésekben bízz, hanem magadban, és akkor olyan döntéseket hozol, ami megváltoztatja a sorsodat.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.