7 híres film, ami másképp ért volna véget

film filmművészet mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem Brad Pitt Z világháborúja az egyetlen nagy hollywoodi mozi, amelynek menet közben megváltoztatták a befejezését, sőt, sok híres film története ért volna véget másképp az eredeti tervek szerint. A Life.hu most a legnevesebbek közül válogatott.  

1. Hetedik

Az eredeti befejezésben az idősebb nyomozót játszó Morgan Freeman gyorsabban átlátja a sorozatgyilkos ördögi tervét (azaz hogy a fiatal társa lesz majd a hét főbűn közül a végső "Harag"), és ő maga lövi le a bűnözőt, megmentve így a Brad Pitt alakította társát a szörnyű tettétől - egyben feláldozva saját magát. Logikusan hangzik, de a hősiesség távol áll ennek a filmnek a világától, arról nem is beszélve, hogy mennyivel hátborzongatóbb így a befejezés: elkapják és megölik a gyilkost, mégis ő győz.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Micsoda nő!

Ki kell ábrándítsuk a széplelkű olvasóinkat: minden idők egyik legromantikusabb filmjének eredeti forgatókönyvében Richard Gere NEM tűnt volna fel egy rózsával Julia Roberts ablaka alatt, hogy kiszabadítsa őt a prostitúció világából - hanem egy borítékban otthagyta volna neki a megbeszélt "üzleti díjat", és elautózott volna. Aztán valószínűleg rájöttek az alkotók, hogy ez mégiscsak egy romantikus film...

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. A nyolcadik utas: a Halál

Az eredeti befejezés utolsó jelenete ugyanúgy kezdődött volna, mint végül a filmé: Ripley megmenekül a Nostromóról egy mentőhajóval, amire azonban a gyilkos űrszörny fellopózott, és meglepi őt. A filmben végül sikerül őt még egyszer legyőznie Sigourney Weavernek, az eredeti sztoriban azonban a szörny leharapta volna Ripley fejét, majd az irányítópulthoz ülve elkezdett volna a nő hangján (!) kommunikálni a Földdel. Azon felül, hogy ez teljesen röhejes, hogy jött volna ezek után A bolygó neve: Halál és a többiek...?

Forrás: AFP
Forrás: AFP

4. Tiszta románc

Quentin Tarantino eredeti forgatókönyvében a hotelszobás lövöldözés után a főszereplő szerelmespár ugyan még el tud menekülni, de aztán Clarence belehal a sérüléseibe, a film utolsó képein pedig a fiúját gyászoló Alabamát látjuk, amint egyedül stoppol az országút mentén Mexikóban. A filmet rendező Tony Scott végül eggyel kevésbé tragikus, nyitott befejezést választott - jól össze is vesztek Tarantinóval, igaz, nem csak emiatt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Terminátor 2. - Az ítélet napja

Le is forgatták, de végül kivágták a filmből azt a befejezést, amelyben 2029-ben a nagymama Sarah Connor a játszótéren figyeli az unokái (egyben szenátor fia, John Connor gyermekeinek) játékát, és közben narrációban halljuk a gondolatait, ahogyan visszaemlékezik arra, miként akadályozták meg az emberek a gépek lázadását. Linda Hamilton öregítő maszkja elég bénára sikeredett, de nem csak azért maradt ki végül ez a finálé: többek között a Terminátor 3 esélyeit is tönkrevágta volna.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. A jedi visszatér

Amikor a lázadó köztársaságiak maroknyi csapata rajtaüt az ewokok bolygóján található birodalmi bázison (hogy hatástalanítsa a Halálcsillag védelmi pajzsát) - akkor az eredeti befejezésben ugyanúgy sikerrel jártak volna, csak épp Han Solo az életét áldozta volna ezért. Végül is logikus lett volna a korábbi önző rosszfiúból önfeláldozó hőst kreálni, na de akkor ki foglalkozott volna a boldog békeidőkben Leia hercegnővel?

Forrás: AFP
Forrás: AFP

7. Z világháború

A Brad Pitt főszereplésével és produceri felügyelete alatt készülő zombifilmeredetileg egy hatalmas csatával, az emberek és az élőhalottak között zajló moszkvai összecsapással ért volna véget, melyben maga a főszereplő állt volna a háború élére. Ezt a befejezést le is forgatták, méghozzá Budapesten, de aztán a film első, nyersvágott verziójának láttán a stúdió illetékesei nem érezték működőképesnek, így jött a pótforgatás és egy csendesebb, feszültebb (és a folytatásoknak több lehetőséget adó) befejezés. Ami úgy tűnik, működött, hiszen a Z világháború már most minden idők legtöbb pénzt hozó horrorfilmje, igazi kasszasiker lett.

Forrás: Facebook/WorldWarZMovie
Forrás: Facebook/WorldWarZMovie


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.