halálos fenyegetés boncolás kivégzés Dánia zsiráf állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét egy hosszúnyakú kivégzésére készül egy dániai állatkert – számol be az Origo.hu. Még az előző állat, Marius elpusztítását sem hevertük ki...

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, néhány napja kivégeztek egy egészséges, 18 hónapos zsiráfot Koppenhágában. Így akarták elkerülni a beltenyészetet. Az eset hatalmas visszhangot váltott ki, főleg azért, mert a nyilvános boncolása gyerekek előtt történt. Az állatkert halálos fenyegetéseket kapott. Most pedig egy újabb dán létesítmény, a Jyllands készül hasonlóra. Ráadásul ezt a zsiráfot is Mariusnak hívják.

Ilyen cuki volt Marius - ma már nem él Forrás: AFP/Keld Navntoft

Az állat hétéves, és azért lehet vége az életének, mert kell a hely egy nőstény zsiráfnak. Az állatkert vezetője azt nyilatkozta, hogy a múlt hétvégén megölt zsiráf ügye okozta felháborodás semmilyen hatással nincs rá, az pedig meglepte, hogy két Marius nevű zsiráf is van Dániában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.