Liftaknában halt meg a Costa Concordia magyar zenésze

Forrás: AFP -
Costa Concordia liftakna FEM3 Joshi Bharat hegedűművész áldozat katasztrófa Fehér Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fehér Sándor halálának körülményeiről testvére beszélt Joshi Bharatnak.

Fehér Sándor volt a katasztrófa egyetlen magyar áldozata. A hegedűművész testvére, Róbert a FEM3 Másképpen című szerdai adásában Joshi Bharatnak mesél arról, amit a bátyja utolsó óráiról az utóbbi két évben kiderített - tudta meg a Blikk.

Forrás: AFP

„Egy liftakna aljában találták meg Sándort több áldozattal együtt. Amikor a hajó dőlni kezdett, valószínűleg a sodrás bevitte őt a hajó belsejébe, miután elindult, hogy mentőcsónakot találjon, vagy beugorjon a vízbe, és meneküljön. A nyomás kifeszíthette a liftajtókat, ahol számos vastag fémkábel, sodrony volt, feltehetően ezek egyike ütötte meg vagy esett rá. Halálát végül a beömlő víz okozta" – fejtette ki a testvér, majd hozzátette, az előkerült videón is látszott, hogy a testvére másokon segített. Róbert azt mondja, számára akkor lesz vége a harcnak, ha mindenki, aki a tragédiáért felelős volt, megkapta a büntetését.

Korábban a Blikk úgy értesült, hogy Fehér Sándor rokonai 220 millió forintot kaptak kárpótlásként az olasz cégtől.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, 2013 szeptemberében állították fel a hajómonstrumot. A vízi jármű 2012. január 13-án éjjel feneklett meg, amikor a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. A szerencsétlenség miatt 32 ember vesztette életét, köztük a magyar zenész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.