Fontos határidő jár le ma

Forrás: Thinkstock -
bevallás Magyar Posta szja határidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjfélig lehet benyújtani az szja-bevallásokat. A kitöltött és aláírt dokumentumot az előző évekhez hasonlóan a NAV ügyfélszolgálatain, a postán és az ügyfélkapun keresztül is el lehet juttatni az adóhatósághoz.

Az utolsó beadási napon a NAV, valamint a Magyar Posta is meghosszabbított nyitvatartással várja az ügyfeleket. Ha valaki a bevallási határidő utolsó napján közvetlenül éjfél előtt érkezik, de a küldeményt csak éjfél után sikerül felvenni, a május 21-i dátumot rögzíti a rendszer a postára adás dátumául – írja az MTI.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Ha valaki május 20-ig önhibáján kívül nem nyújtja be bevallását, az akadály megszűnése utáni 15 napon belül be kell adnia és igazolni késedelmének okát. Aki ezt nem teszi meg, bírságra számíthat.
A bevallás elkészítésekor legcélszerűbb a kitöltő-programot használni, segítségével a hibák zöme kiszűrhető. A papír alapú kitöltésnél nem árt ellenőrizni az aláírást és azt, hogy családi kedvezmény esetén pontosan adták-e meg a gyerekek, eltartottak adatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.