Bejött a papírforma – a csoportelsők jutottak a negyeddöntőbe a focivébén

nyolcaddöntő negyeddöntő továbbjutás focivébé hosszabbítás csoportelső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amióta a jelenlegi rendszerben bonyolítják le a labdarúgó-világbajnokságokat, először jutott be valamennyi csoportgyőztes csapat a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc mezőnye kedd este a H csoportban első belgák sikerével lett teljes, akik az Egyesült Államok válogatottját verték 2-1-re egy parádés találkozón. Négy évvel ezelőtt éppen az amerikai együttes volt az egyetlen, amely csoportgyőztes létére búcsúzott a nyolcaddöntőben, Ghána ellen – tudósít az MTI.

Belga szurkolók ünnepelnek Forrás: MTI/EPA/Kamil Krzaczynski

A negyeddöntő mezőnye és programja tehát így néz ki:

Július 4., péntek 18 óra: Franciaország-Németország
Július 4., péntek 22 óra: Brazília-Kolumbia
Július 5., szombat 18 óra: Argentína-Belgium
Július 5., szombat 22 óra: Hollandia-Costa Rica

Érdekesség még, hogy az 1938-as franciaországi labdarúgó-világbajnokság óta nem volt annyi hosszabbítás a nyolcaddöntőben, mint most, a brazíliai tornán. A nyolc párharcból öt esetben kényszerültek túlórázni a csapatok. A teljes egyenes kieséses szakaszt tekintve az 1990-es vébén volt a legtöbb hosszabbítás, szám szerint nyolc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.