Siófoki Állatvédő Alapítvány menhely kutya Miss Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már javában zajlik a balatonfüredi felkészítő tábor, ahol a Miss Balaton 16 versenyzője teljes gőzzel készül a szombati döntőre. A szigorú napirendbe egy rövid kirándulás is belefért a Siófoki Állatvédő Alapítványhoz, ahol a lányok megmutathatták, hogyan viszonyulnak a gazdátlan, szeretetre szoruló állatokhoz.

Nemcsak a döntősök, hanem a 2006-os Miss Balaton, Zimány Linda is ellátogatott az állatvédőkhöz. A modell szerint a kulcs a szeretet és a felelős állattartás, ezzel magyarázza azt is, hogy első kutyája 17 évig volt mellette.

Forrás: Redlemon

„Bonnie-t 10 éves koromban kaptam, attól kezdve pedig, egészen egy évvel ezelőttig, elválaszthatatlanok voltunk. Aki háziállatot akar tartani, elsősorban felelősséget kell tanulni. Nem értem azokat az embereket, akik egyszer csak megunják a kutyájukat, és kiteszik az utcára. Látva azt a rengeteg állatot, amelyeket az alapítvány gondoz, úgy vélem, a Miss Balaton támogatása nem is kerülhetne jobb helyre" – mondta el Linda, aki elhatározta, ha egyszer megállapodik és családot alapít, biztosan örökbe fogad egy kutyát.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány és a másik támogatott, MINYATA Egyesület ugyanis a döntőn veheti majd át a jelentkezési díjakból befolyt, majd a szervezők által megduplázott adományt.
Az összegyűlt pénzt a gondozásunkban lévő kutyák oltásaira és chipezésére szeretnénk költeni. Évente közel 500 kutya kerül be hozzánk és innen gazdához. A támogatás az ebek egy évi oltását tudja finanszírozni. Ezenkívül egy olyan fedett helyet szeretnénk kialakítani, ahol a környékbeli fiataloknak állatvédelmi oktatást tudunk tartani" - mondta a Siófoki Állatvédő Alapítvány kuratóriumának elnöke, Vörös Zsuzsa.

Balatonon csak ők fogadnak be kutyákat

A múlt szombaton pont ehhez az alapítványhoz fordult segítségért kollégánk, aki Széplak-felsőn egy kóbor kutyát fogott be. Az alapítvány munkatársa azonnal a segítségére sietett és a gondozásukba vette volna a kutyust. Szerencsére meglett a gazdája, de nagyon sok "nyaraló" kutya szökik meg a bérelt ingatlanokból és kóborol kétségbeesetten az utcákon. Az egész dél-balatoni régióban ez az egyetlen hely, ahol befogadják a kóbor kutyákat. Csak Zalaegerszegen és Kaposvárott található még állatvédő szervezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.