Súlyos sérüléseket okozhatnak a kutyáknak dobált botok

kutya sérülés bot
Súlyos sérüléseket okozhatnak a kutyáknak a botok, amiket játékból dobálnak nekik - idézte a The Guardian a brit állatorvosok társaságának figyelmeztetését.

A társaság vezető állatorvosai azután fordultak a sajtóhoz, hogy jelentősen emelkedett az életveszélyes sérülések száma, melyeket a kutyák a botos játék közben szenvedtek.

Forrás: Thinkstock

Grace Webster, a brit állatorvosok társaságának skóciai elnöke arra kérte a gazdákat szerdán, hogy hagyják abba a fadarabok hajigálást. A felhívás előzménye az volt, hogy Skóciában egy collie-nak tíz centiméteres fadarab fúródott a torkába, amikor el akarta kapni azt.

"Szörnyű sérüléseket okozhat a botok dobálása, elvághatja a kutyák száját vagy a nyelvét, vagy, mint a legutóbbi esetben, a torkukba fúródhat. Még ha a sérülést kezeljük is, a szálkák gyakran ott maradnak és további beavatkozásokra van szükség" - idézte a lap Webstert.
Sean Wensley, a társaság elnöke szerint a brit állatorvosok előtt nem ismeretlenek a nagyon súlyos, életveszélyes, botok elkapásával szerzett sérülések.

"Természetesen nem minden, botokat elkapdosó kutya sebesül meg életveszélyen, mégis sokan így járnak. A kollégák havonta általában egy ilyen esettel találkoznak, de más állatorvosok ennél gyakrabban számolnak be bot okozta sérülésekről" - magyarázta az állatorvos a BBC Today című rádióműsorában.

A szakemberek azt ajánlják, bot és fadarab helyett a gazdák dobáljanak a kutyának frizbit, puha labdát vagy gumitárgyakat.

Amal Clooney bebörtönzött azeri újságírónőnek segítenehttp://www.life.hu/news/20160120-amal-clooney-felajanlotta-segitseget-egy-bebortonzott-azeri-ujsagirononek.htmlGeorge Clooney emberi jogi ügyekkel foglalkozó ügyvéd felesége, Amal Clooney felajánlotta egy bebörtönzött azeri újságírónőnek, hogy képviseli az ügyét Strasbourgban.News--Világrekord! Elvitték a 460 milliárdos lottónyereményt http://www.life.hu/news/20160114-elvittek-a-vilag-legmagasabb-lottonyeremenyet-1-59-milliard-dollart.htmlA lottótörténelem legnagyobb nyereményét vitték el a minap. A Reuters információi szerint a győztes, 460 milliárd forintot hozó szelvényt Los Angeles közelében, Chino Hillben adták fel. NewsThinkstockÁtadták az első elektronikus személyithttp://www.life.hu/news/20160111-atadtak-az-elso-elektronikus-szemelyit.htmlÁtadták az első új típusú, elektronikus személyazonosító igazolványt hétfőn Budapesten. Az okmányt elektronikus aláírásra is lehet használni, valamint a TAJ-kártya és az adóazonosító igazolvány funkcióit is ellátja. News--Szándékos ámokfutás Las Vegasban: Életveszélyben voltak a Miss Universe versenyzői?http://www.life.hu/news/20151221-las-vegasban-autos-amokfuto-hajtott-gyalogosok-koze.htmlEgy embert megölt és 37-et megsebesített Las Vegasban az a nő, aki gyalogosok közé hajtott a Miss Universe-szépségverseny közelében. News--Nyoma veszett egy 53 éves debreceni nőnekhttp://www.life.hu/news/20151221-eltunt-az-53-eves-debreceni-pasztor-maria.htmlA rendőrség gőzerővel keresi az 53 éves Pásztor Máriát, aki péntek délután távozott ismeretlen helyre debreceni otthonából. NewsOrigoElhunyt Varga Sándor rádiós műsorvezető, szerkesztőhttp://www.life.hu/news/20160111-elhunyt-varga-sandor-radios-musorvezeto-szerkeszto.htmlTürelemmel viselt súlyos betegségét követően 54 éves korában, hétfőn elhunyt Varga Sándor, a Kossuth rádió Krónika című hírműsorának szerkesztő-műsorvezetője – közölte a család. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.