Micsoda? Szelfizett egy túsz az egyiptomi géprablóval

Forrás: Twitter/Journo_Paul -
eltérítés szelfi repülőgép Egyiptom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem volt valódi a robbanóöve az eltérített egyiptomi repülő géprablójának. Veszélytelenségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az egyik túsz még közös képet is készített vele, mosolyogva.

Szerencsére minden túsz kiszabadult a keddi géprabló akciója után, teljesen épségben. Szeif Eldin Musztafa robbanóöve nem volt valódi, és a követelései is teljesen homályosak voltak. Valószínűleg szerelmi bánat állhatott a gépeltérítés mögött, de a mentálisan instabil férfi indokai egyelőre nem világosak.

Forrás: AFP/George Michael

Követelései annyira összefüggéstelenek és értelemetlenek voltak, hogy a hatóság nemhogy teljesíteni, még komolyan venni sem tudta őket. A ciprusi miniszterelnök az esetet követő sajtótájékoztatón vidáman mosolyogva számolt be a történtekről. Amikor arról kérdezték, hogy valójában egy nő miatt térítették-e el a gépet, csak annyit válaszolt.

“Mindig egy nő van a dologban”

Az egyik túsz, a 26 éves Ben Innes még közeli kapcsolatot is létesített a géprablóval. Viáman, mosolyogva álltak össze egy közös kép erejére, ami nagy bátorságra vall, de a fiú szerint nem volt igazából mit vesztenie.

Szelfizett egy túsz az egyiptomi géprablóval, Ben Innes Forrás: Twitter/Journo_Paul

“Arra gondoltam, ha igazi bomba van rajta, akkor nincs mit vesztenem” - mondta Benn Innes, amikor arról kérdezték, miért is fotózkodott a férfival.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.