Forradalmi újítás! Már a vakok is élvezhetik a Facebookot

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide, Please check additional restrictions!, Bitte Einschränkungen der Handelsrechte beachten!/Jochen Eckel -
újítás Facebook látássérült vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan gépi tanulásos algoritmust élesített iOS-es mobilappjában a Facebook, ami felismeri a feltöltött képek tartalmát, ezzel pedig mostantól a látássérültek és vakok is élvezhetik az oldalt. 

A cég már teszteli a gépi tanulásos technológiáját, mely felismeri a képek tartalmát, majd azokhoz leírásokat készít. A felolvasóprogram ezután azt hangosan ki tudja mondani. Mivel még korai fázisban jár a fejlesztés, egyelőre csak olyan alapvető kategóriákkal birkózik meg, mint például közlekedési eszközök, ételek, állatok, sportok - írja az Origo.

A Facebook nagy része eddig használhatatlan volt a vakok számára. Ugyan a szöveges tartalmakat, például a kommenteket fel tudták olvastatni, nem tudták, hogy a képeken mi szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.