Tragédia! Elhunyt az ismert magyar sportújságíró, Lázár István

Forrás: Dreamstime -
halál média sportújságíró Stefan Lazar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanegyedik életévében, Kölnben elhunyt Lázár István sportújságíró, aki a magyar sajtóban Stefan Lazar néven vált ismertté. 

Lázár Istvánt hétfőn érte a halál - tájékoztatta kedden az MTI-t az újságíró barátja és kollégája, Záboji András. Lázár István 1956-ban hagyta el Magyarországot, Kölnben elvégezte a testnevelési főiskolát, és már tanulmányai során elkezdett újságíróként dolgozni. A legnagyobb német tévéállomás, a Westdeutscher Rundfunk (WDR) szerkesztő-riportere lett, állandó munkatársa volt a Deutschlandfunk, valamint a Deutsche Welle közszolgálati rádió német és magyar nyelvű adásának.

Forrás: Dreamstime

A WDR sportosztályánál több olimpiáról tudósította a vívás, az öttusa, a szánkó és a bob versenyeit. A rendszerváltás után a Népsport (később Nemzeti Sport) németországi tudósítójaként dolgozott, de több magyar lapnak is írt, nem csak sporttémájú cikkeket. A vereség forradalma című könyvében az elvesztett 1954-es labdarúgó világbajnoki döntő és az 1956-os forradalom közötti összefüggéseket boncolgatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.