Öngyilkos lett a börtönben a balástyai rém

rém rendőrség börtön Balástya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öngyilkosságot követett el két, emberölésért életfogytig tartó jogerős szabadságvesztésre ítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben hétfőn - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel.

Az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat. A közlemény szerint a büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartottak életét már nem tudták megmenteni. A hírek szerint az egyik férfi nem más, mint a balástyai rém - írja a Délmagyar.

Forrás: Thinkstock

Szabó Zoltán 1998 áprilisa és 2001 augusztusa között négy ismerős fiatal lányt és asszonyt ölt meg. Két sértettet - néhány hónap eltéréssel, ismeretlen okkal - egy tanyára csalt, ahol többször fejbe vágta őket, holttestüket pedig a tanya közelében elásta. A harmadik ismerősét egy gyümölcsösben fojtotta meg. A rendőrség az ügyészség bevonásával folytatott helyszíni vizsgálat során az idegenkezűséget kizárta. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.