Tigris támadta meg a gondozót egy floridai állatkertben

Forrás: MTI/EPA/DPA/Roland Weihrauch -
tigris állatkerti gondozó állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragikus baleset a floridai Palm Beach állatkertjében történt. A tizenhárom éves maláj tigris váratlanul támadta meg a női gondozót, aki életét vesztette. A 38 éves Stacey Konwiser az állatkert egyik vezető kutatója volt. 

A baleset jól elkerített területen történt, nem is a látogatók szeme előtt, hanem abban a hátsó részben, ahol az állatok az éjszakát töltik. Stacey Konwiser éppen etetéshez készült, amikor a vadállat váratlanul ráugrott. Mire a többi ápoló a segítségére sietett, a gondozónő már halott volt.
A tigrisek tartózkodási helyét lezárták. "Egyetlen látogató, egyetlen pillanatig sem volt veszélyben" - nyilatkozta Naki Carter, az állatkert szóvivőnője. Ezt megerősítette Lori Colombino, a Palm Beach-i rendőrség szóvivője is. A rendőrség ugyanis vizsgálatot indított az ügyben. Az állatkert bezárták, pénteken egész nap zárva is maradt, s újranyitásáról helyi idő szerint szombaton döntenek.
Az ügyben a rendőrség mellett a floridai vadvédelmi hivatal és a munkavédelemmel, a munkahelyi biztonsággal foglalkozó hatóság is vizsgálódik.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Roland Weihrauch

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.