A fizikus szerint nem létezhetnek szellemek

Forrás: Thinkstock -
túlvilág szellem kísértet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy elméleti fizikus rakott pontot a kísértetek témájának végére. Rengetegen állítják, hogy láttak, érzékeltek már kísértetet az életük során, de Brian Cox most felfedte az igazságot.

A BBC egyik műsorában vendégeskedett Brian Cox, elméleti fizikus, akit azért hívtak meg, hogy tudományos alapokra helyezve beszélgessenek a szellemekről. Cox nagyon határozottan indította az interjút.

"Még mielőtt feltennék az első kérdést, szeretnék leszögezni valamit: nem azért vagyunk itt, hogy a szellemek létezését vitassuk, ugyanis ez egy egyértelmű tény.

Szellemek nincsenek"

Brian rengeteg kísérletet végzett el az igaza bizonyításához, és véleménye szerint a választ a termodinamikában kell keresni. A termodinamika második törvénye kimondja: ahogy a használt energia szétoszlik, úgy növekszik a káosz - és mivel a szellemek nem rendelkeznek határfelülettel, azaz nincs a fizikai valóságban megfogható testük, így az energia szétoszlik.

Íme a magyarázat: szellemek nem léteznek
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Márpedig ahhoz, hogy egy lény hangot adjon ki, és tárgyakat mozdítson meg, bizony komoly energiákra lenne szükség. De mivel az energia szétterül a környezetben, ezért nem tud sehogy sem csoportosulni.

Ráadásul, a Nagy Hadronütköztető sem jelzi semmilyen módon szellemek létezését. Természetesen ez a rendszer sem észlel mindent, de azt minden esetben látni, ahogy az energia szállítja a sejtjeink információit, bármilyen élőlényről is beszélünk. Ha pedig azt állítjuk, hogy a kísértetek az emberi élet maradványaiból keletkeznek, akkor kellene rendelkezniük valamilyen sejtállománnyal, amelyben áradhatna az energia, de a Nagy Hadronütköztető nem észlel semmi ilyesmit - írta meg a Real Clear Science.

5 jel, hogy otthonodban nem vagy egyedül - A kísértetjárta házak ismérvei

Sokan mégis azt vallják, hogy kísértetek bizony léteznek, sőt még ismérvei is vannak, ha a környezetünkben egy szellem él. Furcsa zajokat hallasz? Megmagyarázhatatlan villanásokat látsz? Sokan tapasztalnak az otthonukban furcsa jelenségeket. Valaki legyint ezekre, más túlvilági üzenetként tekint rájuk. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.