Aradszky László Koós János fellépések nyugdíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megható gyászbeszédetmondott Koós János jó barátja, Aradszky László temetésén. Elmondta, több pályatársa búcsúztatóján beszélt már, de most - ahogy fogalmaz - "egy kis szomorúságot is megengedett magának". A lassan 80 éves színész a mai napig aktívan dolgozik, és nem csupán anyagi okokból...

Koós János a elárulta, nem tudná elképzelni az életét fellépések nélkül. "Most is ugyanúgy várom a következőt, mint világéletemben. Sőt valósággal fel vagyok villanyozva, mert táncdalénekes létemre elhívtak egy operettgálára" - nyilatkozta és nyugdíjáról is beszélt.

"Szó szerint nem nagy titok. Hatvanhétezer forintot kapok, ami azért megalázó, mert a rendszerváltás előtt négy évtizedet végigdolgoztam. A monopolhelyzetben lévő Országos Rendező Iroda szerződéses művésze voltam, napestig fellépésekre jártam, rádiós és televíziós műsorokban szerepeltem. Nem én vagyok az egyetlen, aki ennyire ráfázott, de én mindenkinek azt kívánom, ilyen alacsony nyugdíja sose legyen" - mondta el a művész a Blikknek.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.