Megtalálták a világ legveszélyesebb fáját: Mérgező!

Forrás: flickr -
mérgező növény halálos méreg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretsz egzotikus helyeken kirándulni, megnézni a természet csodáit? Ezt a fát messziről kerüld el, ha kedves az életed.

A Karib-tenger szigetein találkoztak először a manzanilla de la muerte nevű fával, aminek a magyarra fordított elnevezése is kissé bizarr: a halál kicsi almája. Utalván ezzel a termésére, arra a kisebb méretű gömbölyded gyümölcsre, amit elfogyasztva öngyilkosságot követünk el.

Mindenhová egyértelműen ki van írva, hogy hozzáérni is tilos Forrás: flickr

De ennek a növénynek nemcsak a gyümölcse veszélyes, hanem minden egyes levele, a szára és a gyökerei is. Nem véletlenül kapta meg a világ legmérgezőbb növénye titulust.

Ez a fa a Karib-térség szigetein őshonos, de találkozhatunk vele Floridában is, valamint Közép- és Dél-Amerikában. Tudni érdemes, hogy többnyire vízpartok mentén érzi jól magát, nedve sűrű, fehéres színű, és kizárólag mérgező anyagok vannak benne.

Így néz ki az aprócska gyümölcs, amit semmiképp sem szabad megenni Forrás: flickr

A növényt érintve durva bőrirritáció következik be, ha véletlen a szemünkbe kerül, akkor hamar vakságot okoz. Ha a gyümölcsét fogyasztjuk, akkor nagy valószínűséggel nem éljük túl, de ha mégis, akkor néhány órányi komoly izomgörcsöt és belső vérzést kell elszenvednünk, ami önmagában is sok esetben halálos.

Mérgező növények: ezekkel vigyázz!

Bár a legutóbbi halálos tévedés óta egyre többen tanulják meg a medvehagyma és a gyöngyvirág közti különbséget, még így is rengeteg olyan mérgező növény van a környezetünkben, amelyeket tudnunk kell felismerni, és ha kell, idejében elbúcsúzni tőlük. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.