Először teljesítette nő az Amerikai Különleges Erők tesztjét

Forrás: Image Source/Sean Murphy -
alakulat nők katonaság Amerikai Különleges Erők katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Történelmet írhat az a nő, aki a világon első nőként teljesítette az amerikai különleges erők tesztjét. Most egy 24 napos teszt vár rá, ahol fizikai és mentális képességeit ismét próbára teszik. 

Az Amerikai Különleges Erők tesztjét elméletben férfiak és nők is el tudják végezni, hiszen nemek tekintetében semlegesnek tervezték, ám ez eddig csak férfiaknak sikerült. De most először egy nő is átjutott a rostán. Az alakulat szóvivője, Loren Bymer nem árulta el a történelmet író nő nevét, hiszen ha bekerül a „zöld sapkásoknak” nevezett egységbe, különleges katonai feladatokat kell majd ellátnia – írja a CNN.

Most egy 24 napos felkészítő kurzus vár rá, ahol mentális és fizikai képességeit tovább tesztelik. Ezután derül ki, hogy bekerül-e a különleges erők katonái közé, akik speciális küldetéseket látnak el Amerikában és külföldön egyaránt.

Először teljesítette a kihívást női katona (Képünk illusztráció) Forrás: Image Source/Sean Murphy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.