Így kell helyesen főzni a ramen tésztát

Forrás: Thinkstock -
ramen főzés tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tészta egyszerű étel, de el lehet rontani. Persze ezúttal nem a nálunk megszokott és sokszor használt tésztafajták főzéséről lesz szó, hanem az itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő japán ételekhez használatos tésztákról.

A ramen tésztát ugyanis a legtöbben rosszul készítik el. Bonnie Chung séf elárulta, hogyan is kellene megfőzni ezeket a tésztákat úgy, hogy tökéletesek legyenek.

A ramen tésztát külön edényben kell főzni Forrás: Thinkstock

A ramen tésztát minden esetben külön edényben kell elkészíteni, és amint al dentére főtt, azonnal le kell öblíteni, hogy lemossuk róla a keményítőt. Ezután pedig jeges vízbe kell tenni, hogy megállítsuk a főzési folyamatot, és picit roppanós maradjon a tészta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.