ittas vezetés büntetés focista alkohol Szalai Ádám zéró tolerancia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, kínos szituációba keveredett a magyar labdarúgó válogatott támadója, Szalai Ádám. Miután a játékos megivott egy pohár bort, elektromos robogóra pattant Budapesten, és mikor igazoltatták a rendőrök, a szonda pozitív eredményt mutatott.

Szalai múlt pénteken, a Köln elleni bajnokin végig pályán volt. A meccs után hazajött, és Budapesten töltötte a hétvégét. Szombat este a családjával és a barátaival vacsorázott, ahol egy pohár bort is elfogyasztott. Az ünneplés után elektromos robogóra ült, azzal indult haza, de útközben rendőrökbe futott.

A Ripost értesülése szerint Szalai szervezetében 0,25 milligramm/liter alattiértéket találtak, emiatt 100 ezer forintra büntették.

A focista Facebook-oldalán kitett közleményében írt a részletekről.

"Ilyen csekély mértéknél pénzbírságot kap az ember amit termeszetesen elfogadtam,hibámat pedig megbántam."

"Magyarországon zéró tolerancia van, a kerékpározás kivételével nem szabad ittasan vezetni.

A 100 ezer forintos büntetési tétel a felső határ felé közelít, bár a legmagasabb bírság 300 ezer forint. Átlagban a kisebb büntetések 10 és 50 ezer forint között mozognak."

-mondta Pausz Ferenc vezetéstechnikai szakértő a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.