Elhunyt Gert Boyle, a Columbia Sportswear vezetője

Forrás: Thinkstock -
halál vezető Gert Boyle
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
95 évese távozott az élők sorából Gert Boyle, a Columbia Sportswear vezetője. 

A hétvégén 95 éves korában elhunyt Gert Boyle, a Columbia Sportswear ikonikus vezetője, akit a cég családfőjeként tiszteltek. A hírt fia, Tim Boyle, a Columbia elnöke és ügyvezetője jelentette be. Az évtizedek alatt „Tough Mother" illetve „Mother Boyle" titulust viselő Boyle szülei kalapgyártó üzletét virágoztatta fel, hiszen férje korai halálát követően 1970-től ő vette át a csőd szélén álló vállalatot.

Elhunyt Gert Boyle, a Columbia Sportswear vezetője Forrás: Thinkstock

Ezután évtizedekig állt a cég élén vitte sikerre a ma már 3 milliárd dolláros forgalmat elérő sportruházati óriást. Gert Boyle amellett, hogy az outdoor céget irányította, maga is szerepet vállalt a márka reklámjaiban és ebben a férfias iparágban is egy határozott, karakteres ikonná tudott válni. A márkát annyira szerette, hogy egészen 95 éves koráig aktívan dolgozott. „Gert életéről hamarosan méltón meg fogunk emlékezni, hiszen van mit ünnepelni az ő életútjában"- zárta közleményét Tim Boyle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.