Hallucinációk miatt akarta megölni szomszédját a szabolcsi férfi

gyilkosság olló alkohol gyilkossági kísérlet hallucináció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kis híján megölte ollóval a szomszédját egy szabolcsi férfi. A gyanúsított állítja, hangok súgták neki azt, hogy kövesse el a gyilkosságot.

Bíróság elé áll az a Veszprém megyei férfi, aki márciusban egy ollóval kis híján megölte szomszédját. A számítógépes grafikák készítésével foglalkozó 34 éves B. Szabolcs naponta 14-15 üveg sört megivott, néha nyugtatót is szedett, munkája közben pedig hallucinált, hangokat, képeket és számokat hallott és látott. Elmondása szerint ezek bíztatták cselekvésre, hogy ölje meg szomszédját.

A Bors azt írja, az ominózus éjszakán az „Intézd el!" és „Gyilkos" szavakat vélte hallani a gyanúsított. Ekkor ragadta meg a 21 centis ollót és ment át a szomszédhoz.

Hármat kopogott a szobám ajtaján, aztán némán rám támadt. Felülről szúrt, mintha disznót ölt volna. Miután az ágyra estem, a hajamnál fogva kirángatott az útra. A szurkálások közben még a hatalmas árokba is beestem. Végül nagy nehezen sikerült kiszednem a kezéből a fegyvert. Úsztam a vérben, mintha egy disznóvágáson lettem volna" – nyilatkozta a megtámadott férfi.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

B. Szabolcs ügyvédje szerint védence nem volt beszámítható állapotban akkor este.

Az elmeorvosszakértő szerint nem állapítható meg olyan elmebetegség, ami a beszámító képességét korlátozta volna. Álláspontjuk szerint a kábítószer-, gyógyszer- és alkoholfogyasztás vezethetett a bűncselekményhez, de csupán az utóbbit használta aznap. Velük ellentétben álláspontom szerint nem volt beszámítható állapotban" – magyarázta a lapnak dr. Bálint Roland.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.