Bizarr szilveszteri szokások a nagyvilágból

Forrás: Shutterstock -
óév szokások szilveszter hagyományok Újév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan országok, ahol nem csak tűzijátékkal és táncmulatsággal, hanem különleges szokásokkal búcsúztatják az óévet.

Míg nálunk a táncos mulatságok, a koccintás és a tűzijáték a szokás szilveszterkor, addig a különböző országokban ezekhez még egyéb különleges szokások és hagyományok is társulnak. A meghökkentőbbeket gyűjtötte össze a Bors, mutatunk belőlük néhányat!

Olaszország

Az olaszok újév napján érzik úgy, hogy ideje megszabadulniuk régi, már nem használt dolgaiktól, ezért kidobálják azokat az ablakon. Nem számít, hogy bútorról vagy ruhadarabról, esetleg egy tévékészülékről van szó, ha mennie kell, akkor mennie kell... Jobb, ha a járókelők vigyáznak.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Brazília

A brazilok az óév utolsó napján eldöntik, mi is az, amire igazán vágynak a következő évben és ettől függően választanak aznap fehérneműt. Annak jele ugyanis árulkodó: aki örök szerelemre vágyik, az a pirosat választja, a gazdagságra kívánkozók aranyszínűt, a békességet kedvelők pedig fehéret húznak.

Ecuador

Ecuadorban madárijesztő-gyújtogatás a hagyomány. Mindenki készít magának egyet, amit aztán meggyújtanak, hogy így szabaduljanak meg minden rossztól, és végre tiszta lappal kezdhessék az új esztendőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.