Összefogtak a hírességek az ausztrál bozóttüzek áldozataiért

Forrás: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins -
összefogás bozóttűz sztárok Ausztrália segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sztárok és hírességek fogtak össze az ausztrál bozóttüzek áldozataiért.

Filmsztárok, popsztárok és a brit királyi család támogatásával eddig már több millió dollár gyűlt össze az ausztrál tűzvészek okozta katasztrófa áldozatai, a tűzoltók és a vadon élő állatok menedékhelyei számára – írja az MTI.

Nicole Kidman ausztrál filmcsillag vasárnap 500 ezer dollárt (147 millió forintot) adományozott családja nevében az új-dél-walesi tűzoltóságnak. A színésznő a szilvesztert Sydney-ben töltötte, erről egy képet is posztolt Instagramján, amelyen férjével, Keith Urban zenésszel a Harbour Bridge előtt állnak.

A tüzek miatt az ausztrál nagyváros levegője az utóbbi hetekben nagyon szennyezett lett, a füst beterítette az egész metropoliszt.

II. Erzsébet is megszólalt

Szombaton II. Erzsébet brit királynő unokáihoz, Vilmos és Harry herceghez csatlakozva hangsúlyozta, hogy mennyire megrázta őket a természeti katasztrófa. Köszönetüket tolmácsolták a tűzoltóknak, akik életüket kockáztatva küzdenek a lángokkal, hogy életeket mentsenek.

Celeste Barben ausztrál színésznő, humorista, akinek családja a tűzvész sújtotta Eden mellett él az ország délkeleti partvidékén, valamint Pink és Iggy Azalea popsztárok szintén anyagi támogatást ajánlottak fel a tűzoltók és állatmenhelyek javára. Pink 500 ezer ausztrál dollárt (102 millió forintot) ígért, Azalea pedig, aki Sydney-ben született és Új-Dél-Wales északi partjainál, Mullumbimbyben nőtt fel, százezer ausztrál dollárt (20,5 millió forintot) gyűjtött egy helyi vadmenedék számára.

A közösségi médiában hatalmas követőtáborral rendelkező Barben a GoFundMe adománygyűjtő oldalon vasárnapig 20 millió ausztrál dollárt (4,1 milliárd forint) gyűjtött össze az új-dél-walesi tűzoltóságnak.

Az ausztrál sztárok közül Russell Crowe már novemberben 200 ezer ausztrál dollárt (41 millió forintot) ajánlott fel, miután a lángok Sydney-től 550 kilométerre északra fekvő birtokát fenyegették.

Tűzoltóautó az Új-Dél-Wales állambeli Tahmoor településnél pusztító bozóttűznél 2019 decemberében Forrás: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Jótákonysági teniszgálát rendeznek

Ashleigh Barty, a világranglista első helyén szereplő teniszjátékos a 250 ezer amerikai dollár (73 millió forint) összdíjazású, hétfőn kezdődő brisbane-i nemzetközi torna nyereményét is felajánlotta, ha nyer.

A múlt héten pedig Nick Kyrgios ausztrál teniszező fogadta meg, hogy ahány ászt szervál, annyiszor 200 dollárt (59 ezer forintot) ad a tűz elleni küzdelemre. Ehhez a kezdeményezéshez játékostársai, John Millman és Alex de Minaur is csatlakoztak, majd a román Simona Halep és a cseh Petra Kvitová is támogatását ajánlotta fel.

Az ausztrál teniszszövetség január 15-re jótékony célú teniszgálát is hirdetett, amelyen várhatóan a világ legjobb teniszezői játszanak majd.

A szeptember óta országszerte pusztító tüzek miatt eddig hatmillió hektárnyi terület égett le. A katasztrófának eddig 24 halálos áldozata volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.