A Mercure Budapest Korona lett az év szállodája

Forrás: mercure-korona.thebudapesthotels.com -
hotel Mercure Budapest Korona Budapest szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) a Mercure Budapest Koronát választotta az Év Szállodájának. Az idén harmincéves hotel teljesen megújul, a két éve kezdődött felújítási munkák áprilisban fejeződnek be - közölte a cég az MTI-vel.

A Mercure Budapest Korona az Accor márkáit a régióban képviselő Orbis - Lengyelország vezető szállodacsoportja - tulajdonában van.

A Mercure Budapest Korona a belvárosában található, a szálloda 412 szobás, több mint 100 dolgozója van. A hotel 80 százalék fölötti éves kihasználtsággal működik. A felújítás több milliárd forintba került, a pontos összeget üzleti titokként kezelik.

Az Accor tavalyi, első féléves kamat- és adófizetés, valamint amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 5,1 százalékkal, harmadik negyedéves bevétele pedig 10,9 százalékkal emelkedett, így a teljes 2019-re is stabil növekedésre számítanak.

A Mercure Budapest Korona egyik szobája Forrás: mercure-korona.thebudapesthotels.com

A Mercure hálózat az AccorHotels nem sztenderdizált, középkategóriás márkája. Az AccorHotels a világ vezető szállodaüzemeltetőjeként több mint 92 országban 3600 szállodával, 460 000 szobával és 170 000 munkavállalóval van jelen. A Mercure hálózata 747 szállodából áll 55 országban világszerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.