Időjárás: a tavasz még várat magára - eső és borús idő várható

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
eső ború tavasz időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közeljövőben sem reménykedhetünk igazi tavaszias időjárásban. Borús és felhős napok következnek.

Szerdán az erős, a nyugati tájakon viharos szél hatására a Dunántúlon egyre többfelé süt ki a nap. Ezzel szemben a Dunától keletre még borongós marad az idő. A Tiszántúlon tartós eső, a Duna-Tisza-közén záporesők alakulnak ki. 6 és 12°C között alakul a hőmérséklet. Hidegfront érkezik.

Illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Csütörtökön hajnalban az Alföldön köd képződik, mely a délelőtt folyamán feloszlik. Ezt leszámítva sok napsütés várható, délutántól nyugat felől felhősödéssel, de estig csapadék nem fordul elő. A délies szél megélénkül. Délután 10 fok várható.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, záporeső. A déli, délkeleti szél néha megélénkül. Marad a 10 fok körüli maximum.

Szombaton napközben lehet átmeneti szünet a csapadékban, reggel és este fordul elő a legtöbb csapadék. Délutántól megerősödik az északi szél. 6-11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.