kormányszóvivő járvány Szentkirályi Alexandra koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szentkirályi Alexandra volt a TV2 Mokka vendége, aki a koronavírus kapcsán több fontos témáról is beszélt. 

Szentkirályi Alexandra a TV2 Mokka vendégeként tájékoztatott minket az eddig történt kormány intézkedések eredményességéről, illetve körvonalazta, nagyjából mire számíthatunk a jövőben. A kormányszóvívő elmondta, hogy az eddigi intézkedések fontosak és sikeresek voltak - ezért hálával tartoznak a lakosságnak is. Hiszen ha a többség nem marad otthon, könnyedén elterjedhetett volna a járvány.

Így viszont volt ideje az egészségügynek felkészülni a legrosszabbra, melynek következtében már mindenhol rendelkezésre áll elegendő orvos, nővér és eszköz. Ezért ahogy Szentkirályi Alexandra fogalmazott, az nem tud előfordulni, hogy valaki ellátatlanul marad.

Azt is elmondta, hogy nyilvánvalóan vissza kell majd állítani az életet a régi kerékvágásba, ám ha enyhíteni is fognak a korlátozásokon, csak szépen, fokozatosan, komoly szabályokat követve tehetik ezt meg.

"Az érettségi példája jól mutatja. Úgy tartunk érettségit, hogy egyébként maximum 10-en lehetnek egy teremben, és betartják a 1,5 méter távolságot" - mondta Alexandra, aki azt is elárulta, hogy a jelenlegi állás szerint nem fognak változtatni az érettségi időpontján. Ám ha járványügyi szempontból valami ezt indokolttá tenné a későbbiekben, akkor persze muszáj lenne módosítaniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.