szenteltvíz film skót whisky Ferenc pápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ferenc pápa humorosnak szánt mondatát kivágták abból az anyagból, amit róla forgatott a BBC.

A BBC forgatott filmet még tavaly Ferenc pápáról abból az alkalomból, hogy skót papnövendékeket fogadott Rómában. A növendékek egy üveg skót whiskyt ajándékoztak a pápának, aki ezt a kedvességet egy humoros mondattal reagálta le:

"A skót whisky az igazi szentelt víz." - mondta. Ám ezt nyilvánvalóan a Vatikán nem hagyhatta annyiban, hiszen milyen képet festene a pápáról, ha azt gondolnák, hogy alkohol fogyasztásra bíztatja az embereket. Ezért a vicces megjegyzés kivágásra került a BBC felvételéből. Persze ahogy manapság minden, úgy ez a kellemetlen infó is kiszivárgott - írta meg az nypost.com

Forrás: MTI/EPA/Vatikáni Média

Ferenc pápa a napokban egy nagyon elgondolkodtató beszédet tartott, így ha valaki mégis rossz néven venné a megszellőztetett megjegyzését, akkor a koronavírussal kapcsolatos meglátásai biztosan egyensúlyba hozzák a negatív megítélést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.