Kiderült: koronavírusos fertőzésben szenvedett Bálint gazda

halál Bálint gazda koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány nappal ezelőtt hunyt el Bálint György, Pulitzer-díjas újságíró, mindenki Bálint gazdája. Úgy tűnik, a koronavírus okozta a halálát.

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, néhány nappal ezelőtt hunyt el Bálint gazda. A 100 éves kertészmérnök halálát tüdőgyulladás okozta. Halála óta otthona ajtaján kiragasztva látható a piros karanténcédula, amit akkor használnak, ha vírusos beteg van, vagy volt az ingatlanban. A koronavírus honlapján pedig az olvasható, hogy elhunyt egy 100 éves beteg - a Blikk információi és ezen tények alapján Bálint György nagy valószínűséggel koronavírusos fertőzés következtében hunyt el.

Budapest, 2017. október 16. A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Bálint György kertészmérnök (Bálint gazda) budapesti otthonában 2017. október 16-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula Forrás: MTI/Czimbal Gyula

"Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt.

Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Két hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt" - mesélte a napilapnak egy közeli ismerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.