Éjjel támadt rá egy idős hölgyre egy fiatal férfi Jánoshalmán

Forrás: Shutterstock -
idős asszony Jánoshalma rablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjszaka a saját lakásában támadta meg a fiatal férfi Jánoshalmán azt az idős hölgyet, akit másnap a helyi bolt előtt meg is lopott. 

A férfi április elején hajnali 4 órakor mászott be egy jánoshalmai ház udvarába, ahol egyedül tartozkódott az ott élő 78 éves asszony. A férfi korábbról tudta, hogy az idős hölgy egyedül él. Betörte a bejárati ajtó üvegét és a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót - írja az Origo.

A szobában szembetalálta magát az ott lakó idős nővel, akinek a kezét szorítva kierőszakolta, hogy oaadja a pénzét. A férfi mindössze 30 ezer forintot kapott, amivel rögtön el is szaladt.

A rablás utáni napon a férfi dohányboltba menet észrevette a helyi közért udvarán az idős hölgy őrizetlenül hagyott táskáját, amiből kilopta a benne lévő 3000 forintot, bankkártyát és a személyes iratokat is.

A kép illusztráció. Forrás: police.hu

Az ügyészség a fiatal férfit a rablással, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértéssel, valamint üzletszerűen elkövetett lopással vádolja és fegyházbüntetést kért rá. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A férfi egyik családtagja az elrabolt pénzt és az idős nő otthonában okozott kárt megtérítette a sértettnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.