Eláruljuk, hogy miért van ma a bácsi joghurttal a Google főoldalán - Videó

Forrás: AFP/Imaginechina/Da qing -
főoldal Lactobacillus Google kereső joghurt évforduló Sztamen Grigorov
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki ma megnyitja a Google kereső főoldalát Sztamen Grigorov képével találja szemben magát. Ennek az egyik oka az, hogy ma van a kutatóorvos születésének 142. és halálának 75. évfordulója.

A bolgár kutatóorvos, Sztamen Grigorov nevéhez fűzödik a joghurt. A férfi fedezte fel az egyik baktériumot, amit a joghurtkészítés során használnak- írja a 9to5google.com.

Grigorov

27 éves volt, amikor felfedezte a Lactobacillus bulgaricus nevű baktériumot, amelyet joghurtkészítésre használt fel. Az orvos a joghurttal terápiás célokkal is kísérletezett, vitamintartalmának köszönhetően számos megbetegedés (gyomorbántalmak, tuberkulózis) ellen sikeresen alkalmazta.

Emellett ami szintén nem elhanyagolandó, hogy a tuberkolózis kezelésével folytatott munkásságának nagyban köszönhető, hogy létrejött a TBC elleni első vakcina.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.