Még mindig nincs vége! Mára is meglepetéseket tartogat az időjárás, -7 fok is lehet

viharos széllökés napsütés időjárás hózápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg elárasztotta kontinensünk északi, északnyugati felét. A Közép-Európát is átszelő markáns hidegfront mentén több helyen eső, havas eső, havazás előfordul, hátoldalán a gomolyfelhőkből hózáporok, záporok alakulnak ki.

A fronttól délebbre a sok napsütést általában csak kevés felhő zavarja, csapadékról elvétve érkezik jelentés. Mindössze Görögországban és Törökországban felhősebb az idő, arrafelé egyes tájakon eső esik. A Kárpát-medencében szerdán hűvös, nagy területen szeles idő lesz.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Szerdán délelőtt kevés, délután egyre több gyorsan vonuló gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. A késő délelőtti, déli óráktól kezdődően elszórtan alakul ki hózápor, zápor, nagyobb eséllyel az északkeleti és délnyugati megyékben zivatar is lehet. Bár éjszakára átmenetileg veszít erejéből a légmozgás, szerdán napközben az északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos közeli lökések kísérik. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős, esetleg viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél több fokkal hidegebb, néhány helyen ennél enyhébb idő is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 7 és 11 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.