Döbbenetes! Erre bukkantak a rendőrök egy balatonszárszói garázsban

bűntény rendőrség Balatonszárszó agancs sokkoló lefoglalták
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A két balatonszárszói férfi ellen eljárást indított lopás miatt a balatonföldvári rendőrség. A rendőrök házkutatást tartottak, amelynek során 400 kilogramm agancsot találtak a helyszínen.

A rendelkezésre álló információk alapján a testvérpár a balatonőszödi és a balatonszárszói erdőkben - a vadászatra jogosult vadásztársaság engedélye és hozzájárulása nélkül - illegálisan elhullajtott agancsokat gyűjtött, melyeket otthonukban halmoztak fel - írja a Bors.

A házkutatás során a rendőrök közel 400 kilogramm agancsot foglaltak le, melynek értéke körülbelül két millió forint. A két 50 év körüli férfit 2022.02.21-én hallgatták ki.

Forrás: Shutterstock

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az agancsgyűjtés mindenképp engedélyhez kötött, így az annak hiányában folytatott tevékenység a gyűjtött agancs értékétől függően tulajdon elleni szabálysértést vagy bűncselekményt valósít meg.

A Balaton környékén nem ez volt első eset, hogy a rendőrség különös esetre bukkant: korábban egy mumifikálódott holttestet találtak egy kaposvári építkezésen, de arra is volt példa, hogy egy halott csecsemőre leltek rá egy hétvégi házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.