Elhalasztják a műtéteket a koronavírus újabb hulláma miatt ebben az országban

Forrás: Shutterstock -
műtétek halasztás koronavírus Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németországban elhalasztanak bizonyos nem létfontosságú műtéteket a gyorsan növekvő koronavírus-esetszámok miatt, idén nyáron ugyanis kétszer annyi koronavírus-fertőzöttet ápolnak az intenzív osztályokon, mint tavaly - számolt be a ZDF német közszolgálati csatornának Gernot Marx, a német intenzív- és sürgősségi ellátásban dolgozó orvosok egyesületének (DIVI) vezetője hétfőn Berlinben.

Amellett, hogy bizonyos műtéteket elhalasztanak, Gernot Marx elmondta, hogy módosítaniuk kell a kórházi dolgozók beosztását is úgy, hogy kevesebb szabadnapot tudnak kiadni, és lesz, akinek három egymást követő hétvégén is dolgoznia kell majd.

"Nem nevezném drámainak a helyzetet, de érezhető feszültség, ami szokatlan ilyenkor nyáron, amikor általában nyugodtabbak a napjaink"

- magyarázta Marx.

műtét orvos doktor sebész Forrás: Shutterstock

Az orvosi egyesület vezetője emellett hangsúlyozta, hogy a németországi intenzív osztályok 55 százaléka már nem a megszokott rendben működik, és jelenleg kétezerrel kevesebb szabad ágy áll rendelkezésre, mint tavaly ilyenkor.

Christian Karagiannidis, a német kormány koronavírus-tanácsadója és a DIVI tudományos szakértője szerint "a helyzet nem égető, de nagyon feszült". Hozzátette, "soha nem látott még olyat, hogy ennyi egészségügyi dolgozó esett volna ki a munkából a koronavírus miatt".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.