A hónap dolgozója (film) Az Ördög Pradát visel film Shop stop munkahelyi komédiák mozi The Office Egészséges erotika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten kerül a mozikba A hónap dolgozója című francia vígjáték, melynek közalkalmazott főhősét a főnökei folyamatos áthelyezésekkel akarják rávenni a felmondásra. Ebből az alkalomból listára gyűjtöttük azon kedvenc filmjeinket és sorozatainkat, amelyek a munkahelyi gyötrelmekből teremtettek emlékezetes poénokat.

Egészséges erotika (1985)

Amikor a szocialista diktatúra odáig puhult, hogy az állampárt már azt is elnézte, ha egy filmben a rendszert kifigurázzák, akkor Tímár Péter ezt zseniálisan groteszk humorral rögtön meg is tette. Az Egészséges erotika ládagyárában tűzvédelmi okokból a női öltözőbe szerelik fel az új biztonsági kamerákat, hiszen ahol korrupt a rendszer, ott korrupt még az erotika is.

Shop-stop (1994)

Kevin Smith aprópénzből, a haverjaival forgatta le a kisboltban güriző (meg persze a bolt előtti parkolóban füvet áruló) fiatalokról szóló filmjét, amiből igazi kultikus darab lett. Olyannyira, hogy egy egész Jay és Néma Bob-univerzum nőtt ki belőle, és épp bemutatás előtt áll már a Shop-stop 3. is!

Hivatali patkányok (1999)

Munkahelyeken játszódó, az ottani karaktereket és konfliktusokat középpontba helyező vígjátékok korábban is léteztek már, de a Hivatali patkányok teremtette meg a „munkahelyi komédia" alműfaját, és hatott rengeteg későbbi filmre és sorozatra a listánkban szereplők közül is. Az értelmetlenül őrjítő irodai munka viszontagságai elől a történet főhőse a teljes nemtörődömség állapotába menekül, ez pedig váratlanul sikeresnek bizonyul.

The Office (2005-2013)

Ami a Hivatali patkányok a mozifilmek terén, az az Office a sorozatok között: a munkahelyi komédiák alapvetése. A brit változat Ricky Gervais-zel az eredeti, de az amerikai feldolgozás Steve Carell-lel lett igazán világhírű a maga kényelmetlen humorával és áldokumentarista, kamerába nézős stílusával.

Kockafejek (2006-2013)

Létezhet unalmasabb, lehangolóbb munkahely, mint egy nagy cég alagsorba száműzött informatikai részlege? Ebben a brit sorozatban az derül ki, hogy kevés szórakoztatóbb helyszín létezik a világon, amíg ilyen figurák mozognak ott, és ilyen poénok potyognak folyamatosan – többek között a munkahely és az IT-sek rovására.

Az ördög Pradát visel (2006)

A munkahely egy pokol, ha a főnököd maga a sátán, és épp ez a felállás látszik beteljesülni ebben a filmben Anne Hathaway számára, amikor „rút kiskacsaként" bekerül egy menő divatlaphoz. Persze jól tudjuk, hogy a rút kiskacsák sosem maradnak azok, és talán még az ördög szíve is meglágyítható.

A hónap dolgozója (2022)

Június 21-től látható a hazai mozikban ez a francia vígjáték, melynek főhőse világéletében semmittevő állami bürokrata szeretett volna lenni, és végtelenül elégedett azzal, hogy ez sikerült is neki. Amikor azonban az államigazgatásban leépítés következik, őt a szerződése szerint nem rúghatják ki, ezért aztán folyamatos ide-oda helyezgetésekkel próbálják felmondásra bírni. Számtalan munkahely és számtalan vígjátéki helyzet egy filmben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.