Giorgio Armani is menekülni kényszerült egy olasz szigeten pusztító erdőtűz elől

Forrás: AFP/Yomiuri/Ikuhiro Yoneda -
divattervezés menekült menekülés pusztítás Giorgio Armani erdőtűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szicília melletti Pantelleria szigetén erdőtűz miatt több tucat embernek kellett elhagyni szerda éjjel a nyaralóját: köztük Giorgio Armani olasz divattervezőnek is, aki az éjszaka folyamán hajóval menekült el luxusvillájából - közölték az olasz hatóságok csütörtökön.

A világhírű 88 éves divattervező többek közt Marco Tardelli olasz labdarúgó-világbajnok társaságában nyaralt a Szicília és Tunézia közti Pantellerián szerda este, miközben a hírességek körében is közkedvelt sziget keleti részén pusztító erdőtűz a nyaralója felé közeledett.

A házigazda a jachtján távozott villájából, és a szomszédait is riasztotta a fenyegető veszély miatt. A házát végül megkímélték a lángok - írja az MTI.

Forrás: AFP/Yomiuri/Ikuhiro Yoneda

Ahogy arról mi is írtunk, hosszú hónapok óta világszerte tombolnak az erdőtüzek. Olaszországban, Spanyolországban és Németországban is hatalmas erdőtüzek pusztítanak. Az elmlúlt húsz év alatt megkétszereződött a leégett fák mennyisége, erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.