"A jövőben a Twitter nem fogja engedni..." - Hatalmas bejelentést tett Elon Musk

Forrás: Bloomicon/Shutterstock.com -
Twitter betiltás ingyen reklám Elon Musk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Twitter megtiltja felhasználóinak a rivális közösségi platformokra vezető hivatkozások használatát - jelentette be vasárnap az Elon Musk milliárdos üzletember tulajdonába került vállalat.

"Tudjuk, hogy felhasználóink közül sokan más platformokon is aktívak, de a jövőben a Twitter nem fogja engedni bizonyos közösségi hálózatok ingyenes reklámját a felületén"

- olvasható a cég közleményében.

A Twitter közlése szerint eltávolítják azokat a fiókokat, amelyeket kizárólag más közösségi hálózatok reklámja céljából hoztak létre, illetve az ilyen jellegű tartalmakat. A tilalom a Facebook, az Instagram, a Mastodon, a Tribel, a Nostr, a Post és a Donald Trump volt amerikai elnök platformjára, a Truth Socialra vezető linkekre terjed ki. A szabályok megsértőinek fiókjait átmenetileg felfüggeszthetik.

"A jövőben a Twitter nem fogja engedni..." - Hatalmas bejelentést tett Elon Musk Forrás: Bloomicon/Shutterstock.com

A Twitter ugyanakkor nem adott magyarázatot arra, hogy miért éppen csak ez a hét lett nevesítve, míg más hasonló platformok - mint például a Parler, a TikTok vagy a LinkedIn - nem kerültek tiltólistára.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója és korábbi elnök-vezérigazgatója, aki nemrég beruházott a Nostr közösségimédia-platformba, mindössze egyetlen szóval - Miért? - reagált a Twitter bejelentésére. Egy másik felhasználó kérdésére válaszolva pedig azt írta, hogy ennek az intézkedésnek "semmi értelme".

Musk, miután október végén 44 milliárd dollárért megvásárolta a közösségi felületet, több vitatott intézkedést is hozott, így például feloszlatta az úgynevezett Bizalmi és Biztonsági Tanácsot (Trust and Safety Council), vagyis a Twitter tartalomfelügyeleti kérdésekkel foglalkozó szakértői testületét.

A Twitter ráadásul szombaton egy online szavazás eredménye nyomán állította csak vissza azoknak az újságíróknak a fiókjait, akiket csütörtökön tiltottak le a platformról a közösségi szabályok állítólagos megszegése miatt. Az újságírók Musk repülőútjairól, valamint a Twitter felvásárlása után a cégnél uralkodó állapotokról posztoltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.