Sietniük kell a nyomozóknak: a Szilágyi Liliána apja elleni vádak hamarosan elévülhetnek

Forrás: Ez zsír/Life TV -
vád Szilágyi Liliána elévülés nyomozás Szilágyi Zoltán bíróság Kapcsolati erőszak
A nyomozóhatóság versenyt fut az idővel, mindenki azon dolgozik, hogy ne évülhessenek el a Szilágyi Zoltánnal szemben lánya részéről felmerült vádak.

Szilágyi Liliána tavaly decemberben állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy apja korábban molesztálta őt. Szilágyi Zoltán emiatt becsületsértés vádjával feljelentette a bíróságon az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónőt. A per szeptemberben kezdődött, de nem úgy zárult, ahogy Liliána apja várta: a bírónő feljelentést tett Szilágyi Zoltán ellen, akivel szemben kiskorú veszélyeztetése miatt, de az életellenes cselekedet is felmerült az úszódezővel szemben. Ám az idő fogy.

Szilágyi Liliána Forrás: Ez zsír/Life TV

Keviczki István, Liliána ügyvédje, úgy érzi, a nyomozóhatóság komolyan veszi a feladatát:

"Egyelőre a tényállás megállapítása zajlik. Ha megvan a történeti tényállás, utána be kell minősíteni a cselekményt, ehhez képest tudjuk meg, hogy mennyi az elévülési idő. Az elévülés minimum öt év, de ha magasabb a büntetési tétel felső határa, akkor az annak megfelelő idő. Ennyi idő elteltével is reálisan felmerül a végrehajtandó szabadságvesztés" - mondta el Szilágyi Liliána ügyvédje, hozzátéve, hogy az úszónő és az édesanyja vallomása szerint húsz évet meghaladó folyamatos bántalmazás áll fenn Szilágyi Zoltán részéről.

"Ha az élet elleni cselekmény is megáll, akkor ez várhatóan végrehajtandó szabadságvesztés az ő esetében. Ha ez nem áll meg, és ez orvosszakértői kérdés, akkor szerintem nem fog végrehajtandó szabadságvesztést kapni" – magyarázta az ügyvéd

Szilágyi Zoltán ellen hivatalosan az emberi méltóságot súlyosan sértő megalázó és erőszakos magatartás tanúsításával elkövetett kapcsolati erőszak vétségének gyanúja miatt indult eljárás, de Keviczki István szerint, ha gyanúsításra kerül sor, nem kizárólag ezt rója majd fel az apának a nyomozó hatóság - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.