Új, életbevágóan fontos közlekedési tábla jelent meg Magyarországon

autó közlekedés közlekedési tábla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erős fényjelzést kibocsátani képes, radarral ellátott táblákat élesítettek a napokban a magyar utakon. A szerkezet azokat a sofőröket figyelmezteti, akik forgalommal szemben közlekednek.

A gyorsforgalmi utaknál rendszeresen előforduló balesetveszélyes helyzet, hogy a kihelyezett jelzések és az egyértelmű vonalvezetés ellenére a forgalommal szemben hajt fel a járművezető az útra és ezt sokszor észre sem veszi.

Ennek visszaszorításában segíthet a Mobilkép Kft. vadonatúj eszköze, ami

radarral érzékeli a helytelen irányból érkező járművet és erős, villogó fényjelzéssel figyelmezteti a sofőrt a veszélyes tévesztésre.

A Magyar Közút kísérleti programjának részeként helyezett ki két ilyen villogó, változtatható jelzésképű táblát Csömörnél az M0-s autóút 65-ös kilométerszelvényében lévő csomópont egy-egy lehajtóágán, abban bízva, hogy ezzel tovább csökkentheti az ilyen esetek számát.

A Mobilkép legújabb fejlesztése szembehajtás esetén működésbe lép és villogó sárga alapon „Behajtani tilos" táblával, valamint STOP felirattal figyelmeztet a hibás közlekedésre – írja a bpiautosok.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.