Meghalt egy 88 éves nő - 1 hónapig sem enni, sem inni nem adtak neki a gondozói

éheztetés Wales idős folyadékhiány gondozó meghalt ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 88 éves Sarene Taylort fia szerint egy hónappal ezelőtt agyvérzés miatt szállították kórházba, ahol az orvosok azt mondták neki, hogy az édesanyjáért már nem tehetnek semmit, és megkezdték az úgynevezett életvégi ellátást.

Az asszony fia, Rob Taylor elmondta, hogy az anyja a kórházból visszakerült a gondozóotthonba, ahol ápolói hagyták meghalni.

Nem kritizálta az ápolónőket vagy az ápolószemélyzetet, de „embertelennek" bélyegezte anyja életének végét, amire 2023-ban már nem számítana az ember.

„Megértem az életvégi gondozást, és a gondozók és a körzeti ápolónők fantasztikus munkát végeznek, de megtagadni az embertől az ételt és a vizet szégyenletes, és nekünk, mint a társadalom tagjainak gondoskodnunk kell arról, hogy ez ne fordulhasson újra elő" - nyilatkozta a férfi.

„Ez nem a törvénytelenségről vagy a legalitásról szól, hanem az etikáról. Anyukám még mindig élhetne..." - mondta el Taylor, hozzátéve: „A szemünk láttára hagyták meghalni, lassan, a kiszáradástól és az alultápláltságtól." A férfi úgy véli, így a 11-12. században bántak az emberekkel, 2023-ban ezt nem szabad elfogadni.

Andrea Hughes, a Betsi Cadwaladr Egyetem Egészségügyi Tanácsának Keleti Integrált Egészségügyi Közösségének ápolási igazgatója elmondta: „Őszinte részvétünket fejezzük ki Taylor asszony családjának nagyon szomorú veszteségük miatt. Napi kapcsolatban voltunk Taylor úrral az édesanyja gondozása ügyében, és kivizsgáljuk az általa felvetett aggályokat" - írja a brit Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.