Figyelmeztet a BKK: így változik a budapesti közlekedés a hosszú hétvégén

Forrás: Facebook/BKV Zrt./Horvath_Bence -
BKK húsvét Budapest közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombati, munkaszüneti napi, illetve iskolai szüneti napi menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai a húsvéti ünnepek alatt az M3-as metró kivételével, amely a hosszú hétvége mind a négy napján a teljes vonalon a hétköznapi menetrend szerint jár.

A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: április 6-án, csütörtökön az iskolaszünetben érvényes, pénteki munkanapi menetrend, április 7-én, pénteken az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend, április 8-án, szombaton pedig a szombati napokon érvényes menetrend lesz érvényben.

Április 9-én és 10-én, vasárnap és hétfőn az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend, április 11-én, kedden az iskolaszünetben érvényes, munkanapi menetrend szerint közlekednek a járatok

- sorolták.

Figyelmeztet a BKK: így változik a budapesti közlekedés a hosszú hétvégén Forrás: Facebook/BKV Zrt./Horvath_Bence

A húsvéti hosszú hétvégén, április 7. és április 10. között az M3-as metró egész nap a hétköznapi rend szerint, a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár.

A Lehel téren és a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények, ezekre a helyekre az M14-es (Nyugati pályaudvar - Lehel tér), illetve az M30-as (Népliget - Nagyvárad tér) pótlóbusszal, vagy egyéb járatokkal lehet eljutni - olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az utazás megtervezéséhez a hosszú hétvégén is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár a jegy, bérlet is megvásárolható az applikáció segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.