A fészerbe rejtette el újszülött gyermekét a kegyetlen nő - A kicsi nem élte túl

fészer terhesség ügyészség újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki, miután egy tanyán megszülte gyermekét, kirakta a lomok közé.

A vádirat szerint az elkövető nő egy tanyán élt a családjával. 2021 novemberében észlelte, hogy várandós, de nem tervezte és nem is kívánta a terhességet, amit így el is titkolt. 2022. február 15-én éjjel a ház fürdőszobájában megszülte a gyermekét. Ezután a csecsemőt egy konyharuhába rejtette, majd kivitte a lomok tárolására használt nyitott, ajtóval el nem látott fészerbe, ahol a földre tette. Ekkor a külső hőmérséklet kb. + 2,5 Celsius fok volt.

Az elkövető magára hagyta a gyermeket, majd visszament a házba, ahol igyekezett eltüntetni a szülés nyomait. Időközben felébredt anyósa is, aki kérdőre vonta a véres szennyeződéseket látva. A nő azt állította, hogy terhes volt, de elvetélt és a magzatot lehúzta a vécén. Anyósa ekkor mentőt hívott hozzá.

Miután az elkövetőt elvitték a mentők, anyósának gyanús lett, hogy vérnyomok találhatók az udvaron is. Követte azokat, és így talált rá a fészerben az újszülöttre. Az elkövető anyósa nyomban újra hívta a mentőket, akik a helyszínre érve már nem tudták megmenteni a baba életét. A csecsemő halálát az elhanyagolás, magára hagyás és a kihűlés okozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.