A kis hableány új formában érkezik a mozikba - 5 film és sorozat, amit ne hagyj ki májusban

május ajánló magazin filmek sorozatok
Amerikai politikai szatíra, egy közönségkedvenc űrcsapat búcsúzása, kosztümös sikerszéria előzménytörténete, csavaros francia szerelmesfilm és egy új formában elmesélt Disney-klasszikus is érkezik ebben a hónapban a mozikba és a képernyőkre. Összegyűjtöttük a legígéretesebb májusi premiereket.

A Fehér Ház vízszerelői (The White House Plumbers)

Hazai tévés bemutató: 05.02. (HBO)

Parádés szereposztással érkezik májusban az HBO régóta várt politikai szatírája, az emberi kisszerűségre kihegyezett jóféle feszengős humorral. A minisorozat főszerepeiben nem kisebb sztárok, mint Woody Harrelson és Justin Theroux alakítják azt a két valóban élt személyt, akik úgy játszottak nagy szerepet a Watergate botrány kirobbantásában és Nixon elnök bukásában, hogy valójában az ő csapatában játszottak.

A galaxis őrzői: 3. rész (Guardians of the Galaxy Vol. 3)

Hazai mozis bemutató: 05.04.

Űrlord, Mordály, Groot, Gamore, Drax és a többiek – a Galaxis Őrzői a Marvel mozis univerzum legszínesebb, legviccesebb és legszerethetőbb társaságát hozták össze, és most búcsúznak. A harmadik filmben egy utolsó küldetésre csatlakozhatunk hozzájuk, nem függetlenül attól a fejleménytől, hogy a kalandjaikat mozivászonra álmodó James Gunn ezután a rivális képregénykiadó DC filmjei felett bábáskodik majd. Persze egyes karakterek más Marvel-filmekben még felbukkanhatnak, de ha együtt szeretnénk szórakozni velük és rajtuk, akkor ez itt az alkalom.

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet (Queen Charlotte: A Bridgerton Story)

Hazai streaming bemutató: 05.04. (Netflix)

A Bridgerton család óriás sikert aratott a Netflixen, a népszerű kosztümös-romantikus sorozatból pedig idén két verzióban is kapunk új adagot. Érkezik rövidesen az „anyaszéria" harmadik évada is, de még előtte itt egy előzménytörténet, amiben Sarolta királyné fiatalkorát ismerhetjük meg, a felemelkedését a hatalom közelébe, és nem mellesleg az egymásra találását György királlyal. Ami a sorozat tanúsága szerint cseppet sem zajlott zökkenőmentesen.

Veszedelmes vonzódás (Masquerade)

Hazai mozis bemutató: 05.18.

Riviéra, szerelem, átverés, szenvedélyek, titkok és nagy fordulatok: ebben a francia romantikus filmben egy fiatal és gyönyörű pár próbál meg abból pénzt csinálni, hogy idősebb pénzes partnereket fűznek be, hogy aztán persze ne minden a tervek szerint alakuljon. Isabelle Adjani és az Életrevalókból ismert Francois Cluzet mellett az ifjú francia színészgeneráció sztárjai is felvonulnak a filmben.

A kis hableány (The Little Mermaid)

Hazai mozis bemutató: 05.25.

A Disney stúdió folytatja a klasszikus rajzfilmjei élőszereplős feldolgozásának sorát, ami az eddigi esetekben technikailag bravúros, fogadtatásában erősen felemás, anyagilag viszont sikeres produkciókat eredményezett. A jól ismert mese története tehát új formában kerül most a nézők elé, de változatlan fordulatokkal és dalokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.